Teknik Direktör Ercan Süsoy / Teknik Adamın Gözüyle köşesinde Tokat Belediye Plevnespor - Sultanbeyli Belediye Spor maçını yazdı.

Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz bu hafta sahamızda İstanbul Sultanbeyli Belediye Spor takımını 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Takımımız son haftalarda sahamızda Orduspor 1967 AŞ. (2-0), Sultanbeyli Belediye Spor’u (3-0), deplasmanda Siirt İl Özel İdaresispor ile 1-1 berabere kalmış olarak yoluna devam ediyor. Takımımıza bundan sonra yapacağı maçlarda puan ve puanlar alarak inşallah play-off maçları oynama hakkı alır diyoruz. Biz kendilerine güveniyoruz. Şimdiden bu maçlar için başarılar diliyoruz.

I M G 3546

            03 Mart 2024 Pazar günü Tokat GOP. Stadı’nda oynanan Sultanbeyli Belediye Spor maçımızda gözümüze takılan önemli hususlara gelince;

            1) GOP. Stadı’nın protokol tribün manzarası her zaman olduğu gibi şehrimizin takımımıza olan ilgi alakasını gösteriyordu. Kulübümüz tarafından bu maç ücretsiz olduğundan protokol tribünümüz, kapalı tribünümüz, karşı tarafta maraton tribünü ve açık tribünlerimiz diğer maçlara göre daha çok kalabalık görülmekteydi. Protokol tribününde bayan taraftarların da yer aldığını gözlemliyoruz. Gözümüze takılan en önemli kişiler arasında Ak Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, eski Tokatspor Başkanlarından Emin Yılar, Doğa ve Milli Parklar İl Müdürü İhsan İkinci, İl Defterdarı Aliaddin Karpınar, Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, Beden Terbiyesi Bölge Müdürümüz Haşim Eğer'i görüyoruz. Taraftarlarımızın bulunduğu karşı maraton tribününde MHP Tokat Belediyesi Reis Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, CHP Adayı Murat Yazıcı, Yeniden Refah Partisi Adayı Muhammed Baki Güzey vardı. Bu arada maçın devre arasında kulübümüzün çay-simit ikramında bulunduğu vip salonunda kulüp yöneticileri ve taraftarlarıyla fikir alış verişinde bulunan Ak Parti Milletvekilimizin ilgi ve alakası inşallah ileriki maçlarımızda da devam eder.

I M G 3547

            2) Takımımızın 12. Adamı konumundaki taraftar topluluklarımız her zaman olduğu gibi GOP. Stadı’nın karşı maraton tribününde, belediye başkan adayı ve partililerle beraber takımımızı destekleyici tezahüratlar yaptılar. Bu tezahüratlar GOP. Stadı’nın şimdiye kadar eski Tokatspor maçlarındaki gibi ortamı andıran şekildeydi. “Kapalı ayağa! Kapalı ayağa!” diye sahayı çınlatarak tüm tribünleri harekete geçiren tezahüratları takdir edilecek güzellikteydi. Bu coşkuyu epey zamandır görmemiştik. İnşallah bundan sonraki maçlarımızda da aynı coşkuyu yaşarız. Ayrıca maçımızın sonuna doğru protokol tribününde yerini alan, takımımıza son yıllardaki şampiyonlukları yaşatan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun stada gelişi taraftarlarımız tarafından büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı. Hele hele maçın sonunda taraftarlarımızın bulunduğu maraton tribününün önünde tüm futbolcularımızın, tüm yöneticilerimizin de iştiraki ile yaptıkları sevgi gösterileri inşallah önümüzdeki yıllarda da daha iyi başarıları göreceğimize delil oluyordu.

            Maçın teknik analizi;

            Tokat Belediye Plevnespor takımımızın sahamızda bu sezon 3-0 gibi en farklı skorla kazandığı Sultanbeyli Belediye Spor maçını teknik adam gözüyle incelediğimizde kalecimiz Ebubekir Elihoş, sanki kış sezonu giyilecek kazağı yokmuş gibi giydiği kısa kollu forması ile sahadaydı, inşallah soğuk algınlığı yahut sakatlık yaşamaz! Takımımızda defans bloğumuzda sağ bek Furkan Şan, iki stoperimiz Berk Kal ve Doğukan Subaşı, sol bekte kaptanımız Muhsin Polat vardı. Bu hatta sözümüze takılan, son maçlarda sağ bekte yer alan Furkan Şan olmuştur. Teknik Direktörümüz en doğru tercihi yaparak Ona şans vermiştir. Sol bek Muhsin Polat ile atağa çıkmaları takımımıza hücum varyasyonu kazandıracaktır. İkinci devre Furkan Şan’ın bindirerek sağdan yaptığı orta takımımıza bir gol kazandırmıştır.

            Orta sahamızda dörtlümüzün önünde Yücel Yıldırım ardı. İdeal tertibimizde Yücel’in yanında Abdülkadir Sönmez’in yer alması gerekirken maçın birinci devresinde Ozan Kılıçoğlu yer aldı. Ozan, iyi yer almadığı gibi defansif görevleri de Abdülkadir Sönmez kadar yerine getiremedi. Ozan’dan gereken katkı olmayınca Yücel daha yalnız kalıyordu. Bu hafta sürekli olarak iki ön liberomuz Yücel ve Abdülkadir Sönmez olmalıdır. Zaten maçın ikinci devresinde de teknik heyetimiz bu değişikliği yaparak orta sahamızdaki farklılığı göstermiştir. Yine maçın birinci devresinde sağ kanat forvet Batuhan Yılmaz, ileri orta saha Eren Kaya yer almasına rağmen Batuhan Yılmaz’ın sağ kanat forvet değil de gereksiz şekilde içeri girerek takımımızın orta sahada karışıklığına, kanatta da durmadığı için sağ kanat eksikliğine sebebiyet vermiştir. Maçın ikinci devresinde teknik heyetimiz Ozan Kılıçoğlu’nun yerine Abdülkadir Sönmez, orta sahada da Eren Kaya sağ kanat forvet (sağ açık), Batuhan Yılmaz ileri orta saha (santrafor arkası) değişikliğini yapınca ilk devreye nazaran daha iyi futbol oynanmaya başlamıştır. Bu arada ikinci devrenin ortasında takımımızın sağ kanat (sağ açık) forvet mevkiine Oğuzhan Sivrikaya’yı almasıyla maçın skorunu belirleyen farklılık ortaya çıkmıştır.

            Teknik heyetimizin bu maçta yaptığı çok faydalı kazanımları Furkan Şan’ın sağ bek mevkiinde oynatılması, ikinci devrede Batuhan Yılmaz’ı sağ kanattan alıp ileri orta saha oynatması olmuştur. Bu iki futbolcumuzu önümüzdeki maçlarda da böyle oynatmayı planlamalıdır. Bize göre Batuhan Yılmaz teknik heyetimizden biraz daha ilgi görerek oynayacağı ileri orta saha ve gerekirse santrafor mevkiinde de takımın gol silahı olabilir.

            Maçın ikinci devresinde teknik heyetimizin yaptığı bir sürü değişiklikler içerisinde Oğuzhan Sivrikaya (sağ açık), Abdülkadir Sönmez (ön libero), Ayhan Gençtürk (Sol kanat sol açık forvet) faydalı olmuştur.

            Hülasa, 3 sezondur şampiyonluk kovalayan Tokat Belediye Plevnespor Kulübümüz coştuğu ve coşturduğu bu haftanın ardından inşallah bu sezon da yeni bir şampiyonluk hayalini bizlere yaşatır diyor, kulübümüzün Başkanı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Yönetim Kurulunu, Teknik Heyetimizi ve tüm futbolcularımızı her zaman olduğu gibi tebrik ediyoruz, onlara güveniyoruz.