Üniformasında taşıdığı yıldızlardan yüzlerce kat fazlasını gönlünde taşıyan bir adam. Mütevazı, samimi, ilkeli, tutarlı, dışa dönük ve halkın içerisinde.

 

Rütbesi Kıdemli Albay.

Türkçesi ‘Kıdemli Gönül İnsanı’…

 

Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bahri Bostancı’dan bahsediyorum… 2021 Eylül ayında geldiği Tokat’ta kısa sürede sevilen, sayılan ve toplumun bütün kesimleri tarafından benimsenen ‘bir koca yürek’…

Yazar İbrahim Tenekeci, “Allah bizi kıymet bilen ve kıymeti bilinen kullardan eylesin” der bir yazısında. Kıymet bilmek ve kıymeti bilinmek, aslında dünya yolculuğumuzdaki kalıcı izlerin başında gelir. Kıdemli Albay Bahri Bostancı’nın kıymet bilen tarafı, kıymetinin bilinmesine vesiledir. Ki bu durum, şahsında taşıdığı merhametin, asaletin ve inceliklerin eseridir aynı zamanda.

Gazetecilik ve politikayla iç içe olan bir hayatı yaşadığımızdan yaşamın içerisinde çok kişiyle birlikte olur, hasbihal eder, konuşuruz. Geçtiğimiz günlerde (benim de köylüm olan) bir tanıdık, “Başkanım biliyor musun eskiden Jandarma gördüğümüz yerde suçumuz olmasa bile kaçacak delik arardık. Ama şimdi Jandarma sanki benim kardeşimmiş gibi davranıyor. Bu ne güzel bir şey böyle” dedi. Yaşı 40’lardaydı bu sözü söyleyen. Oysa yaşı 60-70’in üzerinde olanlar daha da farklı anlatır Jandarma-Polis korkusunu.

Dönem değişti, dünya ilerledi, Türkiye gelişti ve bugünlere geldik… Çok şükür bugün “insan odaklı” bakılıyor her şeye. İnsanı merkezine alan bir yaşam biçimini devletimiz sunuyor hepimize. Edebali’mizin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” nasihati devlet politikalarımızı belirliyor şimdilerde. Bugünlere kolay gelinmediğini, çok bedeller ödediğimizi ve birçok badireler atlattığımızı hepimiz biliyoruz.

Geldiğimiz yerde dünü unutmadan yarınlara güvenle bakmamızın nedenlerinden sadece bir tanesidir Jandarma’daki değişim. Bütün güvenlik güçlerimiz, polislerimiz ve jandarmalarımız başta olmak üzere, hepsi birbirinden kıymetli ve değerlidir. “Jandarma sanki benim kardeşimmiş gibi davranıyor” dedirtebilmekti mesele. Ve halkımız bunu bugün söylüyor çok şükür…

Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bahri Bostancı’nın güler yüzündeki devlet figürü; içimizi ısıtan, güven veren ve kalplere dokunan bir imge olarak başımızın tacıdır. Tokatlılar olarak sahip olduğumuz bu manevi zenginliklerin farkındayız.

Ve şimdi biz, dünyanın bütün kötülüklerine rağmen “Kararmış bulutlara inat mavinin seyrindeyiz” diyen şair gibi; şehrimiz, ülkemiz ve tüm dünya için, Bahri Bostancı’ların sayısının artmasının duasındayız…