Sağlıkta kelimenin tam anlamıyla bir ‘değişim’ yaşanıyor Tokat’ta.

 Sağlık İl Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarını takip ettiğinizde ne demek istediğimi çok net anlarsınız. İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz’in hemen her gün sağlık kuruluşlarını ziyaret etmesi, gittiği kurumlarda personelle olan sıcak iletişimi, hasta ve hasta yakınlarına gösterdiği ilgi, oldukça dikkat çekiyor.

 

Göreve başlamasından bu tarafa makamında oturduğunu pek görmedik Öner Bey’in. Vali Ozan Balcı’nın yaydığı sinerjiden fazlasıyla nasibini almış bir şekilde çalışıyor Öner Nergiz. Geldiği yerlerdeki gösterdiği performansı zaten biliyoruz, yazmıştık da bunu. Şimdi ise Tokat’taki çalışmalar bütünü sağlık çalışanlarının tamamına apayrı bir enerji veriyor.

 

112 Acil Çağrı Merkezi’nden tutun; doktorları polikliniklerde ziyaret etmeye, oradan hastanelere, Hemodiyaliz Servisi, Gastroloji Servisi ve Covid-19 Laboratuvarı personellerini ziyarete, Aile Sağlığı Merkezi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Sıhhat Aile Sağlığı Merkezi ve daha birçok kurum ve kuruluş ziyaretleriyle baş döndürücü bir efor görüyoruz. Öner Nergiz’in bu performansına kısa sürede sağlık çalışanlarının da ayak uydurduğuna tanık olmak ise gerçekten etkileyici.

 

Sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddet olaylarını azaltmak; hem sağlıkçıların hem de hasta ve hasta yakınlarının empati yapmaları amacıyla başlatılan “Sağlıkla Selam Saygı Sevgi projesi” için Tokat’ta verilen eğitim için de ayrı bir pencere açmak gerekiyor. Proje ile doktorlar ve hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına “etkili iletişim” amaçlanıyor. Bu kapsamda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Yaman tarafından Tokat Devlet Hastanesi Yöneticilerine ve Birim Sorumlularına ''Etkili İletişim, Stres ve Öfke Kontrolü" hakkında verilen eğitim oldukça önemliydi.

 

Tokat’taki doktor eksikliklerinin tamamlanması ise başka bir sevinç kaynağı.  Uzun zamandır birçok konuda eksiklikler yaşayan sağlık kurumlarımızın, personel başta olmak üzere diğer noksanlıklarının giderilmesi ayakta alkışlanacak çalışmalar olarak kaydedildi. Tokat İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz’in “insan odaklı” perspektifinin çalıştığı kuruma yansıması hepimiz için sevinç kaynağı. Vali Ozan Balcı’daki inancı ve azmi taşıyan Müdür Öner Nergiz’in bu bakış açısı var olduğu sürece, hiçbir sorunun çözüme kavuşmaması mümkün değil.

 

Dolayısıyla verilen bu emeklerin kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını, ilgiyle izlendiğini ve şükranla konuşulduğunu, başta Öner Nergiz Müdürümüz olmak üzere, bütün sağlık emekçilerimize iletmek istedik…