İstanbul'da faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük organize suç örgütleri arasında yer alan Sarallar çetesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Peki, Sarallar suç örgtü üyesi Ümit Saral kimdir, nereli? İşte detaylar...

Sarallar suç örgtü üyesi Ümit Saral kimdir?

Trabzon'un Of ilçesi kökenli olan ve İstanbul'da faaliyet gösteren organize suç örgütü Sarallar'ın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu Mahzen 32 operasyonuyla çökertildiği bildirildi. Örgüt, Bursa merkezli olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Ümit Saral, Sarallar suç örgütünün lider kadrosunda yer alıyordu. Emniyetin verilerine göre, örgüt liderlerinden Burhanettin Saral ve Ümit Saral önderliğindeki 347 silahlı mensubuyla Türkiye genelinde en büyük organize suç örgütlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Siyasi olarak ülkücü çizgide faaliyet gösteren örgüt, geniş bir yapıya sahipti ve 90'lardan 2005'e kadar Hüseyin Saral tarafından yönetiliyordu.

Operasyonlar sonucunda örgüt mensupları adliyeye sevk edilmişti. Ancak eski yöneticilerinin büyük kısmının cezaevinde olması nedeniyle, örgütte yeni isimlerin yönetici konumuna yükseldiği belirlenmişti. İddianameye göre, örgütün yeni liderleri arasında Erdal Acar, Fatih Sarıalioğlu, Ali Kaplan, Mehmet Ulu, Osman Tellioğlu, Mustafa Fazlıoğlu ve Tamer Çağlar bulunuyordu.

Konyaspor 0 - 0 Fenerbahçe maç özeti Bein Sport Fb Konya maçı özet seyret linki Konyaspor 0 - 0 Fenerbahçe maç özeti Bein Sport Fb Konya maçı özet seyret linki

Ümit Saral'ın aslen Trabzon Oflu olduğu belirtiliyor. Ancak örgüt liderinin kaç yaşında olduğu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

"Sarallar" organize suç örgütüne ilişkin düzenlenen yeni iddianamede, örgüt elebaşı Ümit Saral'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "tehdit" ve 8 kez "nitelikli yağma" suçlarından 97 yıldan 147 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi, sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Mahzen 32 operasyonu, Türkiye'de organize suç örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Emniyet birimlerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonlar, suç örgütlerinin etkinliğini azaltmayı ve toplumun güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.