-Şehrimizin hayatı önem taşıyan sorunları aynen devam etmektedir.

-Belediyemizin çözmesi gerekenler ve hükümetlerin çözmesi gerekenler diye ayırmak gerekir.

-Şehrimizin önemli sorunlarının başında, içmesuyu konusu vardır. Çevremizde onlarca tabii kaynak suları, derelere akarken, Tokat'lı yıllarca kireç oranı yüksek klorlu içme suyu kullanmak durumunda. Neredeyse şehrin yarısı damacana suyu kullanmak mecburiyetinde. Suyun mevcut maliyeti çok yüksektir.

-Belediyemiz çevrede kaynak sularını araştırmalı, cazibeli temiz kireçsiz içme suyunu şehrimiz kazandırmalıdır. "Baraj yapılacak suyumuz barajdan gelecek" ifadeleri çok yanlıştır. Baraj suyu Tokat'lıya münasip görülüyorsa, yeni yapılacak barajı beklemeye ne hacet, Almus barajı ne güne duruyor.

-Şehrimiz küçük sanayi sitesi 1966-1967 yıllarında kamulaştırılmış, 1970'li yılların başında da esnafımız taşınmıştır. Ek sanayi bölgesi de 1978-1979 yıllarında Belediyece kamulaştırılmış sanayi kooperatifine devredilmiştir.

-Projeleri sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanmış; sonuçta çevre illerde de bulunmayan modern küçük sanayi sitesi şehrimize kazandırılmıştır.

-Birçok ilimizde örnek almıştır. Halen 1500 civarında esnafımız bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde sanayi sitesi amaç dışı kullanılmaya başlanmış, traktör ve oto galerileri, inşaat malzemesi satanlar başta olmak üzere küçük sanayi sitemizde yanlış uygunsuz uygulamalar olmuştur. Bu haliyle bile sanayi sitemiz yine örnek alınan bir sanayi sitesidir. Modern bir sitedir.

-Gündemde; yeni sanayi sitesi konusu vardır. Ne maksatlarla Tokat'ın gündemine getirildiği de bilinmiyor. Şehrin dışındadır Tokat'lıyı küçük bir işi için on km. yol katettirmektir.

-Birde bu konu açıklanırken "Yeni Türkiye'nin ilk yeni sanayi çarşısı" ifadeleri geçmişi inkar ve yok saymaktır. Yanlıştır ifadedir.

-Bir, Türkiyemiz var. Eskisi ve yenisi diye ayırmak son derece hatalıdır. Şehrin birçok önemi taşıyan acil sorunları dururken, devlete yük olacak, zamansız, esnafı da zora sokacak uygulama heveslerini de anlamak imkanı yok. Esnaf tedirgin, şaşkın, borçlu, ödeme yapacak hali zaten kalmamış, birkaç zenginin dışında, mevcut mülkiyet hakları, aidat ödemleri konusu da tereddütler yaratıyor.

-Zamanlama yanlış olmuştur ülkemizin, esnafımızın durumu ortadadır. Konu ülkemiz, şartları dikkate alınarak değerlendirilmeli.

-Esnafımız perişan edilmemelidir.

Sevgi ve saygılarımla.