Şeref Menteşe’yi Tokat Belediye Başkan Adayı olarak açıklayan İyi Parti, bu seçimlerde kendisine “alternatif” arayan seçmenlere gerçekçi bir adres olabilir. Kaldı ki bu tespitimizi AK Parti ve MHP küskünleri de dile getiriyor.

Şeref Bey’in iyi bir hatip ve donanımlı bir siyasetçi olarak Eyüp Eroğlu’nun rakibi olmasının, muhalif oyları bünyesinde toplayabileceğine vesile olacağı konuşuluyor. Eroğlu’nun karşısında “gerçek anlamda” rakip sayılabilecek bir aday portföyü var çünkü karşımızda. Şeref Menteşe gerçekten iyi bir hatip, siyaseti çok iyi bilen, entelektüel ve “halk tipi” modunda bir hemşerimiz.

Şeref Menteşe’yi aday gösteren iradeyi de burada anmak gerekir.

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı hemşerimiz Fatih Demirkol’un öngörüsünü kutlamak şart. Demirkol da politikanın her kademesinde emek vermiş bir siyasetçi olarak Tokat için bir değer. İşte şimdi o “değer”in, partisinin Tokat Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen isme olan katkısı gerçekten çok önemli.

Anlaşılan o ki Fatih Demirkol siyasetin “boşluk kaldırmayacağı” gerçeğinden hareketle, Tokat’ta Eyüp Eroğlu karşısında güçlü bir adayın olmadığının farkına vararak harekete geçti. Zikredilen isimlerin hepsi de birbirinden kuvvetli isimlerdi. Son olarak açıklanan Şeref Menteşe ise finalde belirlenen aday olarak ilan edildi.

Doğru bir tercih, öngörüsü olan bir politik hamledir bu.

1971’de Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündoğan Köyü’nde dünyaya gelen Şeref Menteşe, “bu toprakların çocuğudur” her şeyden önce. “Yerlidir” anlayacağınız ve gerçek anlamda da “milli” bir duruşu olan adamdır. Ailesinden hiç kimseyi “siyasi rant” olarak kullanmayı aklından geçirmeden bugüne kadar siyaset yapmış bir hemşerimizdir. Politik geçmişine baktığımızda hak ve hakkaniyet ölçeğinde siyaset yaptığını görürüz.

2002’de Saadet Partisi’nden Tokat Milletvekili adayı olan, 2015’te AK Parti’den Tokat Milletvekili aday adayı olarak görev alan, 2019’da Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi seçilen ve son olarak 2024’te Gelecek Partisi yönetim kuruluna seçilen Şeref Menteşe’nin başarılarla dolu iş ve politika yaşamı, reel gerçeklerle doludur. Başarılı bir işadamı olmasının ötesinde, merhamet ve adalet eksenli konuşmalarıyla dikkatleri hep üzerine çekmiştir.

Dolayısıyla, Şeref Menteşe ismi tesadüfen aday olarak ilan edilmedi. Ardında büyük bir öyküsü var Menteşe’nin.

İşte şimdi bu başarı, azim ve inançla temellenen Şeref Menteşe’nin öyküsünün yeni bir versiyonunu görüyoruz. Tokat için önemli ve kıymetli olduğu kadar, siyasetin de çok önemli ve kıymetli bir ismi olan Şeref Menteşe’nin Tokatlı olması, Tokat’a dair bir dert yaşaması ve o derdi siyaset meydanında taşıyarak memleketi için çareler araması, gerçekten çok değerlidir.

Tokat’ın çocuklarının siyasetin her alanında olması, Tokat’ı bir bütün halinde temsil etmeleri bugünün ve yarınların en temel amacı artık.

Tokat vurgusu ile giriştiğimiz her işte, “uzayan kol bizden olsun” diyerek mevzi almamız kadar “milliyetçi” bir duruş da olamaz zaten.

O mevzideyiz, vatan ve memleket savunmasındayız.

Olmayanlar düşünsün.