Tokat`ın turizm konusunda ki atakları son yıllarda hız kesmeden devam ediyor. Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi bu konudatak hareket ederek şehre turist getirmek amacıyla da atıl durumda ve bakımsız tarihi mekanları restore ederek turizme kazandırıyor.
Tarihi mekanların restore edilerek gün yüzüne çıkarılması bakım ve onarımlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatlarıyla başlatılan Şeyh Meknun Zaviyesi (Türbesi) restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Şeyh Meknun Türbesi aslına uygun restöre ediliyor
Şeyh Meknun Zaviyesi Tokat tarihi Hıdırlık Köprüsü`nün yanında bulunan bu türbe, XIII. yüzyılda yanındaki imaret ile birlikte Mesut bin Keykavus tarafından yaptırılmıştır. Zaviye içerisindeki mezarın kitabesi bulunmamaktadır. Bu bakımdan türbede gömülü kişinin kimliği kesinlik kazanamamıştır. Halk arasında Şeyh Meknun`a ait olduğu söylenmektedir. Türbe moloz taştan yapılmış, kareye yakın dikdörtgen planlıdır.

Başkan Çolakbayrakdar’dan Organik domates fidesi dağıtım etkinliğine davet Başkan Çolakbayrakdar’dan Organik domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Türbe moloz taştan yapılmış, kareye yakın dikdörtgen planlıdır. Uzun süre harap bir durumda olan türbe, yakın tarihlerde imaret ile birlikte onarılmıştır. Bu onarım sırasında mimari yönden özelliğini yitirmiştir. Şimdi ise Tokat Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restorasyonu yapılmakta.

Belediye tarafından yapılan çalışmalarda dış mekanlara bakan bölümlerde yeni camlar açılırken, beton dökülerek yapılan tavan yapısı ise kople yenilenerek tavan kaplama yapıldı. Çevre düzenleme çalışmaları devam ederken, tarihi binanın yanında bulunan ve bir süre Gençlik Merkezi ve daha sonra Nikah Dairesi olarak hizmet veren bina ise yıkılarak tarihi binanın etrafıda açılmış oldu. Şimdi ise ışıklandırma işlemleri tamamlanan tarihi binanın yanında bulunan Tarihi Taş Köprü ile birlikte akşamları eşsiz bir güzellik sergileyerek vatandaşların ve fotoğrafçıların dikkatini çekmeye başladı.