Salih Ertaçoğlu yazdı

- Ülkemizde ve dış dünyada birbirleriyle çelişen söylemler konular birbirini takip ediyor.

- Faiz, yüce dinimizce haram kılınmıştır. “NAS VARDIR” % 19 olan (2018) faizi, 2023’ün seçim sonuna kadar % 8,5 oranına düşürmüştük. Seçimlerden 6 aylık bir süre geçti. Merkez Bankası önceki gün faiz oranını yeniden artırarak % 45 olarak ilan etti. Böylece FAİZ dünyanın en yüksek oranına çıkarıldı.

- Bir diğer önemli konu: İSVEÇ’in Nato üyeliğiydi. Başından beri karşı çıktık. “İsveç terör örgütlerinin karargahı” dedik. İsveç’i teröre destekle suçlamıştık. Geçen hafta TBMM’de İSVEÇ’in Nato’ya üyeliğini kabul ettik. ABD’nin ülkemizin ortağı olduğu F-35’lerden çıkarıldığını unutup, F-16’lara evet demeye mecbur bırakıldık. ABD Yunanistan’a da 40 F-35 satmayı kararlaştırdı. Suriye ve Irak’ta terör örgütlerini destekleyen ABD Yönetimi, ıslak imzalı kararın gönderilmesi cüretinde bulunmuştur. Bu baskılara niçin cevap verilemez?

- Filistin’de hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bini geçmişken bu tavizler niçin verilir? Çekindiğimiz ne vardır ki?

- Yerel seçimlere gidiyoruz. En önemli konumuz depremdir. Şehrimiz 1. Derece deprem bölgesindedir. İmarla ilgili yanlış uygulamalar son bulmalı. Dikey yapılaşma son bulmalı, kat adedini 5’ten 10’a çıkaran rant düzenine son verilmelidir. Giden canlar geri gelmiyor. Maraş depreminde 50 bin can kaybettik. Zararımız 100 milyar doların üzerinde.

- Yeni bir başlangıç, imar ve kentsel dönüşüme acil ihtiyaç vardır. Gerekirse ruhsat verme işlemleri bir süre askıya alınabilir.

- Keyfe keder uygulanacak, zararlara konu olacak uygulamalara son verilmelidir.

- Yapanların yanına asla kalmayacaktır.

- Sevgi ve saygılarımla…