Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, TV 5 ekranlarında staj ve çıraklık sigortası mağduriyetiyle ilgili yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Başkan Bal, E-Devlet üzerinde yapılan bir güncelleme sonucunda işe giriş kayıtlarının eksik veya yanlış gösterildiğini belirtti. Bu güncellemeyle birlikte birçok kişinin tek bir işe girişinin gösterilmesine rağmen aslında birden fazla işe giriş yapmış gibi göründüğünü ifade etti.

Başkan Bal, bu durumun mağduriyet yarattığını vurgulayarak, "Malesef ki ilk işe giriş tarihimiz kabul edilmiyor, ikinci işe giriş tarihimiz kabul ediliyor. Dolayısıyla bizler yıllarca işe girişimizin yapıldığını zannederek çalışmış insanlarız. Burada Devlet, Devlet ciddiyetinden uzak olarak bir kandırmacaya gitmiş. Devlete 14-16 yaşındaki çocukları kandırmak yakışmaz!" şeklinde tepki gösterdi.

Ayrıca, Bal, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) işsizlik verilerini düşürmek için staj ve çıraklık sigortası altında çalışanları "çalışan" kategorisine soktuğunu, ancak haklarını almak istediklerinde bu kişilerin çalışan olarak kabul edilmediğini dile getirdi. Bu durumun çifte standart olduğunu belirten Bal, "Bugün TÜİK işsizlik verilerini düşürmek için bizi çalışan kategorisine sokuyorsunuz, ama diğer tarafta haklarımızı vermek noktasına gelince 'hayır siz çalışan değilsiniz' diyorsunuz!" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı bu sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulunan Murat Bal, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti. Bu sorunların çözülmemesi durumunda daha fazla kişinin mağdur olacağı uyarısında bulunan Bal, konunun çözümü için federasyon olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.