Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, Sözcü TV'nin Haber Saati yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingindeki sözlerini talihsiz olarak nitelendirerek, "Staja, çırağa müjde olmaz, kalfaya, ustaya müjde olur" şeklindeki ifadelerini eleştirdi. Bal, bu açıklamanın gerçekleri yansıtmadığını vurgulayarak, kalfa veya usta olmanın çıraklık sürecine bağlı olduğunu belirtti.

Sulusaray'da depremzedeler için konteyner ve çadır dağıtımı sürüyor! Sulusaray'da depremzedeler için konteyner ve çadır dağıtımı sürüyor!

Başkan Murat Bal, Konya'da yaşanan olaylara da değinerek, yaklaşık 60 kişinin haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ifade etti. Cumhurbaşkanı'nın çağrısına uyarak mitinge katılanların engellendiğini belirten Bal, "Cumhurbaşkanımız bize yüzümüze haykırın dedi. Biz de onu çok sevdiğimiz için mitinglerine katılarak yüzüne haykırmak istedik. Ama maalesef ki engellendik. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın bazılarına Türk Ceza Kanunu madde 214 göre haklarında işlem yapıldı. Madde 214’e dönüp baktığımızda halkı kin ve nefrete sevk etmek gibi garip ithamlar var. Biz hakkımızı istiyoruz. Bizim halkımızın kini ve nefreti ile ilgimiz yok, böyle insanlar da değiliz. Üretimin temeli olan ara elemanız biz." dedi.

Başkan Bal, 3308 sayılı kanunun işverenlere ayrıcalık tanıyarak ucuz işgücü sağladığını dile getirerek, bu kanunun acilen değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Üretimin temelini oluşturan ara elemanların haklarının korunması gerektiğini vurgulayan Bal, ana taleplerinin bu olduğunu ifade etti.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, haklarının savunulması ve çözüm bulunması için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.