Staj ve çıraklık mağdurları çalışma hayatlarında staj ve çıraklık süreçleri emeklilikte işe başlangıç tarihi olarak kabul edilmeyen vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını beyan ederek çözüm taleplerini her fırsatta dillendiriyorlar. Bir araya gelerek dernekleşen sonrasında Federasyon çatısı altında bulunan staj ve çıraklık sigortası mağdurları çözüm için gece gündüz demeden çalışıyor. 

2024 Doğalgaz bedava mı? Bedava doğalgaz uygulaması bitti mi? 2024 Doğalgaz bedava mı? Bedava doğalgaz uygulaması bitti mi?

Yeni kanun teklifi mecliste!

Staj ve çıraklık mağdurlarını ilgilendiren yeni kanun teklifi meclise geldi.  Staj ve çıraklık sürelerinin emeklilik haklarına etkisini vurgulayan yüz binlerce mağdur, TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifinin kararını bekliyor. Meclis gündeminde olan staj ve çıraklık sürelerinin sigortalılıkta sayılması talebinin dikkate alınması bekleniyor. 

Nisan ayında meclise sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinde yer alan bilgiler şöyle:  

"Teklif ile; aday çıraklık, çıraklık, staja tabi öğrencilik ile bursiyerlik sürelerinin uzun vadeli sigorta kolları açısından sigorta süresinden kabul edilmesi ve çıraklık, bursiyerlik ile staj süreleri için borçlanma imkânı sağlanması amaçlanmaktadır.”