Haber: Mustafa Işık

Türkiye'nin 3. Lig'i 2023-2024 sezonunun sona ermesine yaklaşırken, birçok spor meraklısı heyecanla Play-Off sistemini araştırıyor. İnternet üzerinde yapılan aramaların çoğunluğunu oluşturan soru ise "Play-off sistemi nasıl işler?" oluyor. Peki, TFF 3. Ligde Play-Off Sistemi nasıl oynanır? Tarihleri Belli Oldu Mu? Detaylar Haberimizde...

3. LİG'DE PLAY-OFF SİSTEMİ NASIL?

Türkiye'de 2023-2024 sezonunda 3. Lig'de, toplamda 4 grupta mücadele veriliyor. Her grubun lideri, direkt olarak 2. Lig'e terfi etme hakkı kazanıyor.

Sezon sonunda, gruplarında 2., 3., 4., 5. ve 6. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig'e yükselmek için Play-Off müsabakalarına katılıyorlar. Bu müsabakalar, grup içi eşleşmeler ve final maçları olmak üzere iki aşamada gerçekleşiyor.

Grup içi Play-Off müsabakaları, 3 turda oynanıyor. Her grupta, 2. sırayı alan takımlar direkt olarak 3. tura geçiyorlar.

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde kupa ve madalya heyecanı Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde kupa ve madalya heyecanı

Turda, her gruptan 3. ve 6. sıradaki takımlar ile 4. ve 5. sıradaki takımlar eşleşiyorlar. Bu eşleşmeler tek maç eleme usulüyle, 3. ve 4. sıradaki takımların sahasında oynanıyor.

Tur müsabakalarında, 1. turdan gelen takımlar çift maç eleme usulüyle karşılaşıyorlar ve ilk maç, alt sırada bitiren takımların sahasında oynanıyor. Bu turda başarılı olan takımlar, 3. tura yükseliyorlar.

Tur müsabakaları, ligi 2. sırada tamamlayan takımlar ile 2. turdan gelen takımlar arasında oynanıyor. İlk maç, 2. turdan gelen takımların sahasında gerçekleşiyor. Bu turu geçen takımlar, Final müsabakasına katılmaya hak kazanıyorlar.

Play-Off müsabakalarında, iki maç sonunda eşitlik olması durumunda, daha fazla gol atan takım tur atlıyor. Gollerin eşit olması halinde ise, uzatma devreleri oynanıyor. Uzatma sonunda da eşitlik bozulmazsa, penaltı atışlarıyla kazanan belirleniyor.

Final müsabakaları, her gruptan bir takımın katılımıyla TFF tarafından belirlenen tarafsız sahalarda tek maç eleme usulüyle oynanıyor. Finalde, 1. Grup ile 2. Grup ve 3. Grup ile 4. Grup eşleşiyor. Normal sürede eşitlik olması durumunda, uzatma devreleri ve ardından penaltı atışlarıyla galip belirleniyor. Finali kazanan 2 takım, TFF 2. Lig'e yükseliyor.

3. LİG PLAY-OFF MAÇLARI NE ZAMAN 

3. Lig Play-Off maçlarının kesin tarihi henüz açıklanmadı. Play-Off müsabakaları ve tarihleri belli olduğunda sayfamız güncellenecektir.