Ayten Gökçer'in kızı kim, kaç çocuğu var? Ayten Gökçer neden öldü, hastalığı neydi? Ayten Gökçer'in kızı kim, kaç çocuğu var? Ayten Gökçer neden öldü, hastalığı neydi?

Türk Rekabet Kurumu'nun aldığı kararla birlikte, Meta çatısı altında faaliyet gösteren Threads, geçici bir süre için Türkiye'de faaliyet dışı kalacak. Peki, Threads nedir, neden, ne zaman kapanıyor? Threads ne zaman yeniden kullanılabilecek? İşte detaylar...

Threads Nedir?

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta tarafından yayımlanan Threads, Instagram bağlantılı çalışan bir uygulamadır. Bu uygulama, kullanıcıların daha çok kelimeleri kullanarak iletişim kurmasını sağlıyor. Bu Threads ne için kullanılır sorusuna cevap olabilir. Bu özelliği ile uygulama, mikroblog platformu olarak Twitter ile olan benzerliğiyle dikkat çekmektedir. Yine de her iki uygulamanın da kendine has, ayrıştırılmış özellikleri de bulunmaktadır.

Threads neden, ne zaman kapanıyor?

Bu kararın gerekçesi, Instagram ve Threads arasındaki veri aktarımıyla ilgili mevcut bulguların incelenmesiyle belirlendi. Rekabet Kurumu, bu veri aktarımının potansiyel veri birleştirme davranışlarını önlemek amacıyla geçici bir tedbir uygulanmasına karar verdi. 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’in Türkiye’de geçici olarak kapatılacağı duyurulmuştu. Meta çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Threads bugün itibarıyla Türkiye’de resmen kullanıma kapatıldı.

Threads ne zaman yeniden kullanılabilecek?

Bu süreçte, Türkiye'deki Threads kullanıcılarına bazı seçenekler sunulacak. Profilini dondurmak isteyen kullanıcılar, hesaplarını silmeden dondurabilecekler. Threads tekrar Türkiye'ye döndüğünde, profilini donduran kullanıcılar, eski gönderileri ve diğer kullanıcılarla olan etkileşimleri yeniden görünür hale gelecek. Ayrıca, profilini donduran kullanıcılar, istedikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini saklayabilecekler.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından faaliyete geçen Threads, bu süreçte kullanıcılar için en az aksaklıkla çalışmayı hedefliyor. Türkiye'deki kullanıcılar, bu geçici durumun ardından Threads'i tekrar kullanmaya başladıklarında, hesaplarını kolaylıkla yeniden etkinleştirebilecekler. Meta hizmetlerinin diğer ülkelerdeki kullanımı ise bu durumdan etkilenmeyecek ve normal şekilde devam edecek.