Gazetemizin 31 Temmuz tarihli sayısının başlığı üzerinde bir haber 'Anadolu Kentleri arasında 25 il devamlı göç veriyor. Tokat göçte şampiyon.

Bu haberi daha önce de çeşitli vesilelerle oluşturduk. Yalnız Yıllık bazda veriler içeriyor. Bazen şampiyon bazen de ikinciliği kimseye kaptırmıyorduk.

Yeni haber daha Kat

merli yer alıyordu. Son beş yılda güzel Tokat'ımız (98914)Yazı ile; olur ya birileri rakamları fark etmek istemeyebilir.(doksan sekiz bin dokuz yüz on dört) göç vermiş.

Bu demek oluyor ki son beş yılda şehrimiz merkez nüfusuna yakını bir göç vermiş.

Göç nedir, niçin yaşanır? Bunu da anlamak için illa da siyasetçi olmak gerekmez. Sekiz defa seçim kazanmanın sonucudur bu.

Doğdukları şehirde ekmek bulamayanlarımızın,ekmek kapısı bulabilmek için, sanayisi gelişmiş şehirlere akınıdır göçün sebebi.

Bu sonucun sahipler siyasetçilerimiz, madurları ise her olumsuz şarta rağmen onlara desteğini verenlerdir.

İşsizlik; geçim tanımaz,ekmek tanımaz,nişan, düğün, doum hiç tanımaz. Sadaka bekletir insana.

Sonucun oluşmasınsa katkı sahibi olanlara sorarsanız kırk mazeret uydurur, kendilerini haklı çıkartırlar.

Tek fabrikamızı sattırıp Kapattıranların derdi, iş ve işsizlik, göç asla değil. Koltuklar babalarından tapulu kalmış gibi gayet rahatlar. Yarın sayıları dörde düşecek.

Göçte şampiyon yapılmış Tokat'ımızı bu hale getirenler borçsuz; memur, işçi olmadığını bilemezler, esnafın bankalara borçla ayakta zoraki durduğunuda asla bilemezler. Buna rağmen seçimleri de hep kazanırlar.

Milletvekillerini; partilerin üyeleri hakim nezaretinde sıralama yapmadığı sürece; vekil benim belirlediğim vekil değildir. Genel bBaşkanların vali gibi atamasının sonucudur. Sonuç böyle olunca da en büyük zararı.

Geri kalmış, sanayisi gelişmemiş göç veren ilkler daha çok çekmektedir.

Birileri ağzında bir şeyler geveleyip duruversinler.

Milli irade, milletle tabandan başlar. Gerisi aldatmaca hikayedir. 12 Eylül'ün nimetlerinden başka bir şeyde değildir.

Milletvekilleri; atamalı düzende, şehrine hiç bir talepte bulunamaz. Bulunabilen güçlü vekiller zaten şehirlerini ihya ediyor. Yatırım üzerine yatırım alıyorlar. Bize de seyir düşüyor.

Güzel Tokat'ımızada beş yılda 98914 Göçle şampiyonluk payesi kalıyor. Hikaye dinlemek kalıyor.

Kimsenin kimseye şikayete hakkı da yok.

Kendim Ettim Kendim Buldum Türküsünü bundan sonra Tokat'ımıza uyarlamak gerek.

Sonuç; saflığında ötesinde bir durumdur.

Sevgi ve Saygılarımla