- Belediye meclisimizde Çarşamba günü alınan kararlardan biri de münübüs taşımacılığı ücret tarifelerinde artırma.

- Üniversite öğrencilerimizin ücretler ve Kampüs içi ulaşımla ilgili sorunları vardır.

- Üniversitemizin arzu edilen gelişmeye ulaşamamasının nedenlerinden önemlisi de ulaşım hizmetlerindeki ücretler ve sıkıntılardı.

- Öğrenciler kendilerine daha çok ekonomik olan üniversiteleri tercih ediyor.

- Bu noktaya gelinmesinde Belediyemizin önceki yönetimlerinin büyük hataları olmuştur. 1994 Yılında Tokat Belediyesinin 18 adet faal Mercedes otobüsü vardı. Sayıları artırmak yerine otobüsleri sembolik bedellerle sattılar. Tokatlı hemşehrilerimizi münübüs taşımacılığına mahkum bıraktılar.

- Gelişmiş ülkelerde ve bir çok ilimizde Belediye otobüsleri toplu taşıma zaten çok insanın birden istediği yere ulaştırmaktır.

- Örneğin Samsun Belediyesi Kampüs içerisinde öğrencilere ücretsiz hizmet vermektedir.

- Münübüs taşımacılığı bir ihale sonucuna ve şartname esaslarına dayalıdır.

- İhaleye çıkıldığında o başka şehirlerden gelen taliplilere karşı nasıl tavır alındıysa, hatalarda bu sütunlarda aynen ifade edilecektir.

- Hemşehrilerimizin münübüslerden yoğun şikayetleri vardır.

- İhale şartnamesinde araçların 12 yıllıktan küçük olması, klimalarının çalışır olması Kurallarını Kontrol edende olmamıştır.

- Özellikle durakta bekleyen yaşlıların görmezden gelinmesi, duraklarda bekletilme durumu devam etmektedir.

- Yolculara kaba davranılmakta, bayan sürücüler sıkıştırılmakta, hareket saatlerindeki dengesizlikler yaşananlardır.

- Belediye Meclisimizin toplantılarında ifade ettiğim Konuları; ayrıca siz değerli okuyucularımla da paylaşıyorum. Amaç şehrimize hemşehrilerimize en doğru en güzel hizmetlerin sunulmasına katkı sağlamaktır. Doğru bilgilendirmektir. Yaşanmışlıkların kendisidir.

- Şehrimizin çözüm bekleyen çözüm bekleyen çok acil sorunları bulunmaktadır.

- Bunlardan en önemlisi 1968 Yılında yapılmış İmar planıdır. Plan plan olmaktan çoktan çıkmıştır. Yapılan Yedi Genel revizyon ve beşbinin üzerindeki imar planı değişikliğiyle hemşehrilerimize sıkıntı. Belediyemize de büyük külfetler, şaibeler yüklemiştir.

- Kişilere özel imar düzenlemeleri, olmayacak yerlere verilmiş çok katlı inşaat imkanları şehrimizi felç etmiştir.

- İmar planları değişiklikleri ile ilgili, ana plan ve Yönetmelik hükümleri dikkate alınmadan yapılan uygulamalar, şehrin kalbine saplanmış birer hançer gibi duruyor.

- Birileri de bundan zevk alıyor. ”Bizden önce inşaatlar 4 veya 5 idi. Biz kat sayılarını 12’ye 15’e çıkardıkla da, övünmeye çalışıyor.

- Sormak gerek çok katlı yapılaşmaya izin verirken, alt yapıyı; içme suyu ve kanal tesislerinide büyüttünüz mü? Hayır.

- 1968 İmar Palanın şartlarına göre 5-6 katlı yapılaşma esas alınarak; şehrin alt yapı yatırımları gerçekleşmiştir.

- Yasal ve teknik gerekler yerine getirilmeden “15 kata izin verdik” konulardan habersizliği ve yanlışlığın, hukuksuzluğun sonucudur.

- Karşıyaka da içme suyunun kesilmediği gün yoktur.

- İçme suyu şebekemizin tamamına yakını asbestli borulardan oluşmaktadır.

- Şehir merkezinde geniş güneş enerjilerine suyun çıkmadığı noktalarda vardır. Çevrenin en kireçli suyu kullanılmaktadır.

- Enerjiye dayalı yüksek maliyetlidir. Damacana suyun en çok satıldığı iller arasındayız.

- 15 kat ruhsat imkanı getirdik diyen zihniyet 2013 yılına ait faaliyet raporunda “şehrin içme suyu sorunu yüzde yüze yakın çözülmüştür” açıklamasını yapabiliyor.

- Şehrimizin; kaliteli, çeşmelerden içilebilecek, cazibeli gelecek içme suyuna ihtiyaç vardır. Tahtuba Köyü Akdağ eteklerindeki pırıl pırıl gözlerden sular boşa akıyor.

- Baraj ve gölet sisteminden çeşmelerden su içilmez. Çarade olmaz. Kaynak sularının gözlerinden toplanıp getirilmesi gerekir.

- Bu konuda belediyemizin 1980’li yılların başında çalışmaları olmuştur.

- Belediyemizce gerekli çalışmalar, araştırmalar yapılmalı, hemşehrilerimiz damacana sulardan ve kireçten kurtarılmalıdır.

- Belediyemizin, toplu taşıma düzenini, yeniden değerlendirmeye alıp; hemşehrilerimize rahatça ulaşıma kavuşturması gereği vardır.

- Çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Tokat’ımız hepimizindir.

- Şehrimizde güzel hizmetler olacaktır. Başkanımız Eyüp Eroğlu’na önceki dönemlerin yanlışları; sıkıntı verir durumdadır.

Sevgi ve saygılarımla.