- Elektirik ve içme suyu sayaçlarındaki değişimler hemşehrilerimizin şikayetlenmelerine, tepkilerine neden olmaktadır.

- Önce elektrikteki uygulamadan başlayalım.

- Tedaş on yıllık ömrünü dolduran sayaçları söküyör yerine yeni sayaç takıyor. Sayacın bedelide aboneden tahsil ediliyor.

- Sayaç düzenli çalışıyorsa herhangibir ihtilaf olmamışsa, mevcut sayacı söküp çöpe atmak hurdaya ayırmak büyük ısraftır. Ayrıca biz o kadar gelişmiş, kalkınmış, zengin bir toplumda değiliz.

- Diğer bir konuda elektrik sayacını sökenler hiçbir bilgi vermeden, res’en sayacı değiştirip gidiyor. Çoğu yerdede elektirik kesiliyor, bağlantı yapılmadığı içinde eğer birkaç gün evde değilseniz dolaplarınızda binbir emekle yaptığınız yiyecekler kokuyor, özellikle dolaplarda çıkmayan kötü kokularında oluşmasına neden oluyor.

- Kapının ziline dokunmak lütfunda bile olunmuyor. Abone zannediyor ki elektrikler kesildi. Bu zarar ziyanların hesabını kim verir oda merak konusu.

- Gelelim içme suyu ile ilgili konuya.

- Birileri 8-10 yıl öncesinden başlayarak Belediye yönetimlerine ön ödemeli akıllı sayaç satmaya çalışmışlardır. Bu teklif uzun süre kabul görmemiştir.

- Her ne ve nasıl oldu ise; merkez ve ilçe Belediyelerimizin çoğunluğu akıllı sayaç uygulamasına geçtiler.

- Belediye yönetimlerine tavsiye edilirken, “Peşin para toplayacaksınız. Geliriniz artacak” denmiştir. Başka sebeblerde anlatılmıştır.

- Belediyeler; Yerel kamu yönetimleridir. Kar amaçlı kuruluşlar değildir. Hemşehrilerini düşünmek korumak durumundadırlar.

- Gelirleri ve giderleri yasalarla belirlenmiştir.

- Görevini layıkıyla yapan Belediyeler; alacaklarını zaten düzenli takip ile tahsil ediyor. Gerekirse gecikme zammınıda alıyor. Her türlü yasal yetkileride var.

- Elektrikte, telefonlarda ödemelerde böyle bir sıkıntı yaşanamazken içme suyundan peşin para cazip gösterip akıllı bayaca geçirmek son derece sakıncalıdır. Tuzaktır.

- Ayrıca bir akıllı su sayacının 275 TL olduğu hatırlanırsa 53 bin içme suyu abonesi olan Tokat’ımızdan sayaç fabrikasına çıkacak parayı sizler hesap edersiniz.

- Durup dururken; hiçbir gerek yok iken, Belediyenin, alacaklarını takip ve tahsil etme görevini yapmayarak, nemyehrilerine böylesine bir külfet yüklemesinin izahıda yoktur.

- Ne tuaf bir tesadüftürki geçen dönem meclis üyesinin banyoda suyu kesilmiştir.

- Normal içme suyu sayaçları 35- ila 40 TL arasındadır.

- Şehrimizden, hemşehrilerimizin cebinden korkunç boyutlarda sıcak paranın sayaç fabrikalarına çıkarılması kabul edilir durum değildir. Yarısı olsa; on trilyon paradır.

- Yasal bir zorunluluğuda yoktur.

- Önceki yönetimin kabullendiği bu durum uygulanırken; uygulamanın isteyenlere yapılması, rahatsızlığı hafifletecektir.Yazıktır günahtır, israftır.

- Müteahhitler; yaptıkları yeni binalara normal sayaç takmışlardır. Bunları sökün akıllı sayaç takın deniyor.

- Bu uygulamala zorlamadır, baskıdır. Tokat’lıyı fazla para ödemeye mecbur bırakan bir uygulamadır.

Sevgi ve saygılarımla.