Haber: Mustafa Işık

Geçmişte Tokatspor, günümüzde ise, Tokat Belediye Plevnespor’un futbol oynadığı Gaziosmanpaşa Stadyumu futbolseverlerin gündeminde düşmüyor. Geçen zaman içerisinde bazı tribün yerlerin çökmesi ve oturulamaz hale gelmesi şehre artık modern ve yeni bir stadyum olması yönünde sosyal medya hesaplarından zaman zaman gündem oluşuyor. Muhabirimiz Mustafa Işık, Hıdırlık Köprüsü’nde yaptığı röportajında futbolseverlerin taleplerini Hürsöz’e taşımıştı. Modern ve yeni stadyum Tokat gündemi meşgul ederken Tokatspor tribünlerinden İbrahim Turkut, Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda ki sıkıntılara dikkat çekerek, “Stat Yoksa Maraton Kapatılsın.” dedi.Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (5)Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (6)

“STAT YOKSA MARATON KAPATILSIN”
Tribün Lideri İbrahim Turkut’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biz ne yapıyorsak ne istiyorsak Şehrimiz için istiyoruz. Yıllardır tüm sosyal medya mecralarda Tokat Stadyum istiyor diye paylaşımlarda bulunuyoruz. Ne bizi duyan oldu ne ilgilenen oldu. Hiç bir gelişme yok. Yani stadyum işi yalan oldu. Şimdi diyoruz ki bari stadyum yalan oldu en azından Maraton Tribünü üstü kapatılsın. Yazıktır günahtır. Benim genç kardeşlerim, abilerim, amcalarım, dayılarım kışın yağmur çamur demeden, kar kış demeden yağmurlu havada karlı havada üzerine poşet geçirip şehrinin takımını desteklemeye gelecek, üstüne yağmur yağacak, kar yağacak. Maratonun üstünü kapatmak ne kadar zor olabilir. Çok mu zor? Çevre illere mitinglere giderken, otobüsler kaldırılırken (parti gözetmeksizin) her şeye para var da bir buna mı yok? Eğer stat ile ilgilenmeyecekseniz yıkın gitsin. Sahipsiz şekilde kalacağına yıkın gitsin. Şehrimize yakışmayan bir görüntü, inanın şuan gurbette yaşayan biri olarak, Doğu’nun güzide şehirlerinin birinin ilçesinde yaşıyorum. İlçe takımı Süper Amatörde oynuyor. Ama bir stat yaptılar inanın GOP stadından daha güzel. Taraftarı düşünerekten üstü kapalı. Her gördüğümde biz il takımıyız, Yeri geldi Gs’yi Fb’yi ağırladık ama bizim böyle bir stadımız yok diyorum. Şimdi illa ki birileri çıkacak diyecek ki,  daha maçlara giden yok, stat dolmuyor. Maratonun üstünü kapatılmasını istiyorsun. Kimse böyle bir şey demesin kalbini kırarım. Bu zihniyetli insanlar yüzünden takımımız ilerlemiyor. Yapıldıktan sonra ilk maçta ses ambiyansını tadan insan bir sonraki maça koşarak gelecektir. Lütfen yetkilere sesleniyorum. Tokat’a gelen şehir takımına ve Stadına sahip çıksın. Halk olarak bunu istiyoruz.” paylaşımında bulundu.

Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (7)Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (3)Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (4)Stat Yoksa Maraton Kapatılsın (2)