1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında yüzlerce kişinin katılımıyla, Tokat Cumhuriyet Meydanı coşkulu anlara sahne oldu. 1 Mayıs Platformu tarafından organize edilen etkinlikler, kentin farklı kesimlerinden katılımcıları bir araya getirdi. Kutlamalar, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan yürüyüşle start aldı. Sendika bayrakları ve pankartlar eşliğinde yürüyen kalabalık, yağışa rağmen sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı.

Geniş Katılım Dikkat Çekti
Meydandaki kutlamalara; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) başta olmak üzere birçok sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Katılımcılar arasında şu kurum ve yapılar yer aldı;

• KESK Tokat Şube Platformu
• Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Örgütü
• Eğitim-Sen
• Tüm Emekliler Sendikası Turhal Şubesi
• Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Tokat Şubesi
• Tarım-Orman İş Sendikası Tokat Şubesi
• Sol Parti Tokat İl Temsilciliği
• Emek Partisi Tokat İl Temsilciliği
• Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Şubesi

D S C 0021-3D S C 0023-4D S C 0026-4D S C 0029-4D S C 0032-5D S C 0036-7D S C 0037-4D S C 0045-6D S C 0046-7“Emeğin Kürsüsünden Dünyaya Selam”
KESK adına Tarım Orkam-Sen Tokat İl Temsilcisi Cemal Balcı tarafından yapılan konuşmada, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine vurgu yapıldı. Balcı, konuşmasında işçilerin, emekçilerin, kadınların ve gençlerin mücadelesine dikkat çekerek, dünya genelinde emekçilerin eşitlik, özgürlük ve demokrasi talepleriyle meydanlarda olduğunu ifade etti. Kapitalist sistem eleştirisinin öne çıktığı açıklamada, savaşlar, emek sömürüsü ve hak ihlallerine karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

“Bu Düzen Kendiliğinden Değişmeyecek”
Konuşmada Türkiye’deki ekonomik ve sosyal sorunlara da değinilerek, toplumun farklı kesimlerinin giderek yoksullaştığı ve hak kayıpları yaşadığı vurgulandı. Demokrasi, hukuk ve adaletin olmadığı bir ortamda emekçilerin haklarının korunamayacağı belirtilirken, ifade özgürlüğünden sendikal haklara kadar birçok alanda baskıların arttığı dile getirildi. Kadın cinayetleri, kayyum atamaları ve eğitim politikaları gibi başlıklar da konuşmada öne çıkan diğer konular arasında yer aldı.D S C 0044-7“Mücadelemiz İnsanca Yaşam İçin”
KESK temsilcisi Balcı, konuşmasının devamında mücadelenin hedeflerini şu sözlerle özetledi;

Tokat'ta 936 adet sentetik uyuşturucu hapla yakalanan 2 şüpheli tutuklandı
Tokat'ta 936 adet sentetik uyuşturucu hapla yakalanan 2 şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

• Güvenceli iş ve insanca yaşam
• Adil ücret ve vergi sistemi
• Grevli toplu sözleşme hakkı
• KHK ile ihraç edilenlerin göreve iadesi
• Çocuklar için güvenli bir gelecek
• Barışın egemen olduğu bir dünya

Halaylarla Son Buldu
Konuşmaların ardından meydanda toplanan kalabalık halaylar çekerek ve sloganlar atarak 1 Mayıs’ı kutladı. Etkinlikler, grupların olaysız şekilde dağılmasıyla sona erdi.D S C 0048-4D S C 0049-4D S C 0050-7D S C 0051-3D S C 0053-3D S C 0054-6D S C 0056-8Whatsapp Image 2026 05 01 At 15.44.29

Muhabir: Mustafa Işık