Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Belediye Başkanı adaylığı ile gündeme geldi. Kullanıcılar, urgut Altınok kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, başkan adaylığı ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...

Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne iş yapıyor?

1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya gelen Altınok'un siyasi kariyeri ve hayatı, vatandaşlar tarafından yakından inceleniyor. Altınok, eğitim hayatına Ankara'da başlamış ve ilköğretimini Keçiören Fevzi Altıoğlu İlkokulu'nda tamamlamıştır. Ardından Keçiören Kalaba Lisesi'nde öğrenim gören Altınok, yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında tamamlamıştır.

Türkiye - Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmaları nedeniyle Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından 'Fahri Doktor' unvanına layık görülen Turgut Altınok, daha sonra Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde profesörlük unvanını kazanarak ders vermeye başlamıştır.

Turgut Altınok siyasete nasıl girdi?

Siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda adım atan Altınok, avukatlık mesleğini icra ederken henüz 25 yaşında iken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. MHP Genel Sekreter Yardımcılığı görevine 28 yaşında getirilen Altınok, 1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı adayı olmuş ve seçilerek bu göreve gelmiştir. 2004 yerel seçimlerinde ise AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Altınok, bir kez daha seçilerek bu göreve gelmiştir.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen son yerel seçimlerde Keçiören Belediye Başkanı olarak tekrar seçilen Turgut Altınok, Ankara'nın Keçiören ilçesinde 1994 yılından beri belediye başkanı olarak görev yapmaktadır.

Turgut Altınok evli mi, çocuğu var mı?

Altınok, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.

Turgut Altınok Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mı?

Turgut Altınok'un adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP'nin potansiyel adayları arasında geçmektedir. Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte Turgut Altınok'un adaylığı, siyasi arenada önemli bir gelişme olarak değerlendirilmekte ve kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir. Turgut Altınok'un tecrübeli siyasi geçmişi ve kariyeri, Ankara'da gerçekleşecek olan seçimlerde nasıl karşılık bulacağı merak ediliyor.

Ankara Başkan adayı ne zaman kesinleşecek?

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul adaylarını 7 Ocak Pazar, Ankara adayını ise 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını duyurmuştu. Ancak Ankara programı 18 Ocak Perşembe gününe ertelendi.