Tokat’tan 76 kişilik bir Umre grubuyla 14 Aralık 2023 Perşembe günü Kayseri Hava Limanı’na hareket ettik iki otobüslü.

(Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm.)

14 Aralık 2023 – 03 Ocak 2024 tarihleri arasında bir UMRE ziyaretimiz oldu.
Tokat’tan 76 kişilik bir Umre grubuyla 14 Aralık 2023 Perşembe günü Kayseri Hava Limanı’na hareket ettik iki otobüslü. Sabah namazını Şarkışla Karabulut tesislerinde kıldık. Şarkışla’ya kadar 1 nolu otobüste Medine – Mekke ile, ziyaret edeceğimiz yerlerle ilgili bilgilendirme yaptık. Şarkışla’da 2 nolu otobüse geçtim. Kayseri’ye kadar onlarla Ravza, Medine-i Münevvere ve Mekke-i Mükerreme’de ziyaret yerlerimizi anlattım.
Bu sene çok feyizli ve bereketli bir ziyaret oldu. Öncesinde Sulusaray’da Yeni Cami’de umrecilerimizle bir Umre Semineri yaptık.
Akabinde Çelikli’de umrecilerimizle Umre bilgilendirme toplantısı yaptık. 
Son olarak da Tokat Merkez’de yer altı çarşısının yanındaki camide bilgilendirme eğitimi yaptık.
Tokat’tan gece saat 04.00 gibi konuşma ve duanın arkasından tekbir, tehlil ve salavatı Şerifelerle ayrıldık.
Sabah saat 08.00 gibi Kayseri’ye ulaştık. Kayseri havalimanında yaka kimlik kartlarımızı, pasaportlarımızı, biletlerimizi aldıktan sonra uçağımıza bindik, yaklaşık 3-4 saatlik bir uçuştan sonra Medine havalimanına ulaştık. Uçaktan inip Peygamber S.A.V. efendimizin Mescid-i Nebevi’sine giderken otobüste bol bol tekbir ve salavatı şeriye getirdik. Heyecan son raddesine ulaştı. Otelimize yerleştik. Abdestimizi aldık. Gruplar halinde Ravza’ya koştuk. Resulullah’ı “Essalatü vesselaü aleyke ya rasulallah, esselatü vesselamü aleyka ya habibullah, essalatü vesselamu aleyka ya seyyiden evveline vel ahirin” duaları ile gönülden selamladık.
Resulullahın yanında bulunan Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’i de usulune uygun selamladıktan sonra RANDEVULU ziyaret vaktimizi beklemeye başladık. 
Hacı hanım kardeşlerimiz sabah 07 – 12 arası çağrıldı. Onları listelerine göre götürdük. Hem peygamberimizin kabri şerifini hem de Cennet bahçesini (Kabrin ile Mihrabın arasındaki yer, Cennet bahçelerinden bir bahçedir. Hz. Muhammet S.A.V.) ziyaret ettiler, namaz kıldılar, bol bol dua ettiler.


Türkiye’den kendilerine emanet edilen dualarla ilaveten ÜMMET-İ MUHAMMET duası yaptılar. Yani herkesin niyetine göre selamları iletildi. Güler yüzlü ve heyecanlı gittiler ziyarete, SULUGÖZLÜ, ağlayarak ayrıldılar Efendimizin kabrinden.
Öğleden sonra erkeklerin randevuları geldi. Hep birlikte Ravza’yı ziyarete gittik. Kabri şerifinde Peygamberimize selam verdik ve bize emanet edilen selamları usulünce ilettik.
                            (DEVAMI YARIN: MEDİNE ZİYARETİ)