İktidar partisinde “Tokat diye bir derdi olan” iki önemli ismin varlığı bugün için tek teselli. Milletvekili olduğu günden bu yana bir ayağı sürekli memleketinde olan Mustafa Arslan ile adını Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ndeki başarılı hizmetlere damga olarak vuran Yusuf Beyazıt’ın gayretleridir bu yazının konusu anlayacağınız…

 

Yusuf Beyazıt bu ülkenin kültürel tarihine ait eserleri gün yüzüne çıkararak Türk Milleti’nin hafızasına ismini kazıyarak geldi bugünlere… Beyazıt’ın Tokat, Niksar, Zile, Sulusaray ve Reşadiye’ye bürokrat olarak verdiği hizmetler, kendisinin milletvekili olduktan sonraki gayretleriyle örtüşüyor. Bakanlıkların bütçelerinden Tokat’a aktarılması gereken paylardaki önemli artışlar ile merkezi idarenin Tokat’a yönelik bakış açısının önemli bir yere gelmesinde “Yusuf Beyazıt faktörü” olduğunu biliyoruz.

 

Vakıflar Bölge Müdürü görevindeyken Tokat’taki 135 tarihi esere milyonlarca liralık restorasyon çalışmalarıyla “hayat veren”, Sulusokak, Yağıbasan ve Taşhan gibi kültür miraslarını ayağa kaldıran Yusuf Beyazıt’ın milletvekili olarak da büyük ve önemli işlere imza atması şaşırtıcı değil. Tokat’ın bugün yaşayarak tanık olduğu “altın yıllar” Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Eyüp Eroğlu, Cüneyt Aldemir dörtlüsünün siyaseten ortaya koydukları mücadele ile Vali Ozan Balcı’nın bürokrat olarak verdiği muhteşem mücadelenin eseridir.

 

Siyasetin ve bürokrasinin işleyen çarkları Tokat’ta güzel işler yapıyor. Mustafa Arslan’ın kapısını aşındıran herkesin derdini dinlemesi, çözüm araması ve vatandaşların sorunlarıyla birebir ilgilenmesi bugün her yerde konuşuluyor. “Kolay ulaşılabilen” iki milletvekili olarak yurttaşların belleklerine isimlerini kazıyan Yusuf Beyazıt ile Mustafa Arslan, AK Parti tabanının da “gözde” vekilleri.

 

Öte yandan AK Parti’nin 20 yıla yaklaşan iktidar sürecinde, Tokat’ın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le temsil edildiği günleri de yaşıyoruz. Bakan Özer’in Tokat’ın Milli Eğitim hizmetlerine sunduğu katkı, belki de Cumhuriyet tarihinin zirvesini yaşıyor. Ülke olarak ekonomik anlamda zor zamanlardan geçiyor olsak da siyasi iktidarın Tokat öznelinde yaptığı çalışmalar ve bürokratlarımızın ortaya çıkardığı güzel işler, moralimizi yükselten sebepler.

 

Dolayısıyla bugün Tokat’ta milletvekilliğinin “hakkını veren” Yusuf Beyazıt ile Mustafa Arslan’ın ortaya koyduğu perspektif, şehrin diğer alanlarındaki gelişimine önderlik eden bürokratik ve siyasi figürleri de harekete geçiriyor. Yaşanan bu hareketlilik Tokat’ın sosyo-ekonomik gelişimini sağlarken, bölgesel liderliğe giden yolunun da açılmasına vesile oluyor.

 

 

Ezcümle:

 

Politikayı, seçildikleri memleketlerden kendilerini soyutlayarak Ankara ve İstanbul’un elitist-seçkinci havasında yaşamak isteyenlere inat, doğdukları topraklarla bağlarını koparmayanların başarıları konuşulmaya devam edecek. Kibirden uzak, kendilerini seçenlerin yaşantılarına yakın bir hayat tarzını benimseyip, Allah’ın memleketin taşının üstüne taş koymayı nasip ettirmesine şükreden milletvekilleri de var bu ülkede ve bu şehirde.

 

İşte o başarıların mimarlarını, “halk gibi düşünüp halk gibi yaşayanları” takip edip yazmak da bizlerin işi olsun…