Gazeteci Veyis Ateş, Türkiye'nin medya sektöründe önemli bir isim olarak bilinirken, Sedat Peker'in iddialarıyla gündemi sarsmıştı. Veyis Ateş bugün İsmail Saymaz'ın köşe yazısı ile tekrar gündem oldu.  Peki, Veyis Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi, mesleği ne, neden gündemde, tutuklandı mı? işte detaylar...

Veyis Ateş kimdir, nereli, kaç yaşında?

15 Mart 1973 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen Veyis Ateş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında radyoculukla ilgilenen Ateş, bir süre Cem Radyo'da çalıştı. Ardından medya sektöründe kariyerine devam etti ve 2006 yılında Ateş TV NET'te Ana Haber sunuculuğu yapmaya başladı. Bu süreçte çeşitli programlarda yer aldı ve tanındı.

Sedat Peker Veyis Ateş ile ilgili ne dedi?

Ancak, 2021 yılında gazeteci Sedat Peker'in açıklamalarıyla adı anılmaya başladı. Peker, Ateş'in Türkiye ve ABD arasında aracı olarak görev aldığını ve bu süreçte iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'dan maddi taleplerde bulunduğunu iddia etti. Korkmaz da, Ateş'in kendisinden 10 milyon avro istediğine dair ses kayıtlarının bulunduğunu belirtti.

Bu iddiaların ardından sessizliğini koruyan Ateş, birkaç gün sonra 17 Haziran 2021'de HaberTürk'teki görevinden istifa etti. Ateş'in istifası, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara yol açtı.

Veyis Ateş'in kariyerindeki bu ani değişimler ve yaşanan polemikler, Türkiye'deki medya dünyasında geniş kapsamlı tartışmalara neden oldu. 

Veyis Ateş neden gündemde, tutuklandı mı?

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde kara para aklamakla suçlanan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediği iddialarıyla gündeme gelen ve HaberTürk TV’den Haziran 2021’de istifa eden Veyis Ateş hakkında nüfuz ticareti suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını yazdı. Söz konusu iddialar için “Uydurma, yalan, şantaj, montaj” diyen Ateş, “Davanın açılmış olması benim açımdan iyi oldu. Bu haksız itham ve iftirayı mahkemede anlatmam açısından bir fırsat oldu” dedi.