Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Bayrak ile birlikte 2 günlük Tokat ziyareti gerçekleştirdi. Karaca’nın Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği ziyaret, gerçek anlamda dolu dolu geçen etkinliklerle göz doldurdu.

TGC Başkanı Cemal İncesoyluer’in kusursuz programıyla Vali Numan Hatipoğlu, Jandarma Alay Komutanı Bahri Bostancı, Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora, Tokat Ticaret Odası Başkanı Fatih Gökdere ve gazeteci büyüğümüz Hikmet Uluözlü ziyaret edildi. Ziyaretlerde sıcak anlar yaşandı, güzel sohbetlere eşlik edildi.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensubu arkadaşlarımız ve cemiyet üyeleriyle de buluşan Yılmaz Karaca, burada geniş bir katılımla karşılandı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer, yönetim kurulu üyeleri ve Tokatlı gazetecilerin iştirak ettiği toplantıya Dr. Bilal Durmaz da katıldı.

Cemiyette önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz Karaca, TGF olarak Anadolu basınının sorunlarını yerinde görmek ve çözüme kavuşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, “Her zaman olduğu gibi teşkilat ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Kırıkkale ve Çorum’un ardından Tokat’ta meslektaşlarımızla sorunlarımızı değerlendiriyor, birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendiriyor, beklentileri ve sorunları dinleyerek ilgili yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Gazetelerin “asgari kadro” sorununa dikkat çeken TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca daha sonra şunları söyledi:

“Yeni basın yasası meslektaşlarımızın gündemindeki en önemli konuların başında geliyor. Elbette hem iyi yönleri var hem de sıkıntılı yönleri. Biz endişe duyduğumuz hususları gerekli yerlerle paylaşıyoruz, bu eksikliklerin düzeltilmesinin gerektiğini vurguluyoruz. Olumlu gelişmeler olduğunda da o gelişmeleri sağlayan kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Çünkü TGF olarak biz hiçbir siyasi angajmanın içerisinde değiliz, olmayacağız da. Sorunların çözümü için siyasetçilerle ve kurumlarla diyaloglarımız olacaktır, ancak taraf olmak gibi bir durumumuz olamaz. Nasıl ki resmi ilan fiyatlarına yapılan yüzde 100 zam için teşekkür ettiysek, eksiklikleri de dile getiriyoruz. Örneğin ilçe ve orta vasıflı illerde faaliyet gösteren yerel gazetelerin önünde asgari kadro sıkıntısı var, bunun çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Gerek il ve gerekse İlçe gazetelerinin asgari kadrosu düşürülmesi kadrolarda gerçek gazetecilerin istihdamı sağlanmalıdır.”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın Tokat’tan verdiği mesajlar önemliydi. Yazının girişinde de ifade ettiğim gibi Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer’in kusursuz bir programla organize ettiği ziyaret programı gerçek anlamda mükemmeldi.

Cemiyetin geldiği noktada kurumsallaştığını bir kez daha görmemiz ve buna Sayın Yılmaz Karaca’nın da yeniden tanık olması hepimiz için gurur vesilesi oldu.

Tokat’taki gazetecilerin mesleki anlamda taşıdıkları derinlik ile kamu ve bürokrasideki karşılıkları asla tesadüf değildir. Bu başarı, Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nin Cemal İncesoyluer’in başkanlığıyla yakaladığı ivmeyle doğru orantılıdır. Bugün Anadolu’da Tokat Gazeteciler Cemiyeti gibi kurumsallaşmış, yaşadığı bölgede ağırlığı olan ve bürokratlarla sıcak iletişim yakalamış çok az sayıda cemiyet var. İşte bu ‘belirgin’ özellikler, İncesoyluer’in mesleğimize ve cemiyetimize olan tartışmasız katkılarının ürünüdür.

Ben bu vesile ile Tokat’ta gazeteciliğe ve gazetelere, mesleğe gönül vermiş arkadaşlarımıza çokça katkısı olan, cemiyetimizi kurumsallaştırarak Anadolu’nun örnek cemiyeti haline getiren Cemal İncesoyluer’e bir kez daha şükranlarımı iletiyorum.

Cemal ağabeyin Tokat Gazeteciler Cemiyeti’nin kurumsal yapısının oluşturularak bir çekim merkezi haline gelmesindeki hizmetlerinin artarak devam etmesini diliyor, Tokat’ın TGF içerisindeki güçlü konumunun sürmesinde de Tokatlı meslektaşları olarak her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, başarılarının devamını diliyorum.