Geçtiğimiz hafta Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın imzası ile Ahmet Kayhan atandı.

Ahmet Kayhan’ı parlamentodaki özverili danışmanlık günlerinde daha yakından tanıma imkânımız oldu. İkili ilişkilerindeki başarısının işlerine de yansıdığını gördük. Bir hakkı teslim etmek gerekirse, Ahmet Kayhan’ın parlamentodaki performansı bile, başlı başına Genel Sekreterliğe atanması için yeterlidir.

Yusuf Beyazıt’ın tedrisatından geçmesi, başarılı eğitim ve çalışma hayatı, bugün geldiği yerde onu tanımak isteyenler için kâfidir. Bana göre Kayhan’ın bu göreve gelmesiyle bu şehirdeki “siyaset üstü” isimlere bir yenisi eklendi. Elbette Ahmet Kayhan belli bir siyasi düşünceye sahip. Ancak tıpkı danışmanlığını yaptığı Yusuf Beyazıt gibi toplumun bütün kesimlerinin sempatisini kazandı bugüne kadar. 

Tokat’ta AK Parti dışındaki partilere mensup belde ve ilçe belediyelerinin helal ve meşru taleplerinin yerine getirilmesinde bir an bile tereddüt etmeyen Yusuf Beyazıt’ın bu iradesi, bugün herkesin malumu… Beyazıt, memleketi Tokat’a gelecek her hizmeti siyasi perspektiften değil öncelikli ihtiyaçlara göre değerlendirdi bugüne kadar. Taleplerin kimden geldiğine değil, ihtiyaçların önceliğine baktı.

Dolayısıyla ortaya bir “Tokat dayanışması” çıktı. Bugün Cüneyt Aldemir’in de bu bakış açısına eklemlenmesiyle, bu memleket için çok daha güzel işlerin yapılacağına inanıyoruz. Aldemir’in mütevazı yaşantısının milletvekilliğinde de sürmesi, tertemiz geçmişinin parlamentoda kendisine yol gösterecek olması bile çok kıymetli. Yusuf Beyazıt-Cüneyt Aldemir ikilisi, Özlem Zengin’in de yol arkadaşlığıyla Tokat’a çok şeyler katacak.

İşte bu “ekolün” tanıklığını yapan Ahmet Kayhan da şimdi Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri oldu… Onunla birlikte Tokat’a bir bütün halinde “eşit ve paylaşımcı” hizmetler yapılacak. Efendiliği, görgü ve bilgisiyle herkesin kalbini kazanacağını şimdiden söyleyebiliriz. Beklentimiz odur ki Ahmet Kayhan temsil ettiği kurumun “adalet” eksenli çalışmalarına önderlik ederken, şehirdeki siyasi iklime de katkı sunacak.

Adına “Yusuf Beyazıt ekolü” dediğimiz dünyaya bakış açısı, yalnız bu şehre değil, bir bütün halinde Türkiye’ye lazım olan anlayışlar perspektifidir aslında. Bugün bunun bir merhalesi daha Tokat’ta başarıyla meclis burçlarına işlendi. Siyaset üstü olan her işin başımızın üzerinde yerinin olduğunu bilenler için ne demek istediğimiz ortadadır.

Öte yandan yalan-yanlış, günübirlik çıkar ve menfaatler uğruna sosyal medyada yazılıp çizilenlere aldırmayın. Menfaati bitenlerin aşklarının da bittiğini hep gördük, yine görüyoruz, yine göreceğiz. Siyaseti kişisel menfaat ve konfor temelindeki beklentileri doğrultusunda algılayanlara hiçbir şeyi anlatamazsınız. Zaten anlatmayın da. Şehir ve ülke diye çırpınıp duran, dünkü durumları neyse bugünkü halleri de aynı olanların dediklerine kulak verin bence.

Tutundukları dalla zenginleşen, sonra aynı daldaki meyvelerden kendilerince hak ettiklerini alamadıklarını düşünen çıkar erbapları değil, kitabın ortasından konuşup yazanları hatırlayın. 

Ezcümle:

Tokat’ta bambaşka bir dönem başlıyor. Süreci iyi izleyin ve okumaya çalışın. Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kayhan’a bu vesileyle bir kez daha başarılar diliyorum. Allah utandırmasın; başarıları daim, kalbi İnşirahlarla dolu olsun. 

Kazananın Tokat olacağı asil ve soylu bir süreç bu: “Toparlanın, gitmiyoruz!”