Şükrü Sargın resmi olmayan sonuçlara göre tekrar belediye başkanı seçildi. Peki, ikinci kez Zile Belediye Başkanı seçilen Şükrü Sargın kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, evli mi, çocuğu var mı? Şükrü Sargın yüzde kaç oy alarak seçildi? İşte detaylar...

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın kimdir?

Şükrü Sargın 1962 yılında Zile'de doğdu. 62 yaşındaki Sargın eğitim hayatını Zile'de tamamlayarak ticaret dünyasına adım atmış ve bu topraklara olan bağlılığını her fırsatta göstermiştir.

Evli ve üç çocuk babası olan Şükrü Sargın, siyasete olan ilgisini Zile Belediyesi meclis üyesi olarak ilk kez 1994 yılında göreve başlayarak ortaya koymuştur. Ardından Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini üstlenmiş ve bu dönemdeki başarısıyla halkın takdirini kazanmıştır.

2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak Zile Belediye Başkanı seçilen Sargın, halkın teveccühünü kazanarak göreve gelmiştir. Göreve geldiği günden itibaren halkın beklentilerine cevap veren ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket eden Sargın, Zile'nin gelişimine katkı sağlamıştır.

Daha temiz bir Yıldırım için sıkı çalışma Daha temiz bir Yıldırım için sıkı çalışma

2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilen Şükrü Sargın, rakibi Ak Partili Ali Özgan'ı geride bırakarak başarılı bir zafer elde etmiştir. %36,95'lik oy oranıyla Zile halkının tekrar güvenini kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan Sargın, gelecek dönemde de Zile'nin hizmetkarı olmaya devam edeceğini ifade etmiştir.