Güzel ülkemiz 2021 yılına çok çeşitli sorunlarıyla birlikte girdi. Koronavirüs salgınının devam etmesi aşı sorununun aşılamıyolması, ekonomik sıkıntılar, işsizlik, geçim derdi evlerde de yeni yeni sorunların oluşmasına neden oluyor. Milletin üzerinde bu kadar yığınlarca sorun varken, bunları çözmek yerine; milletin kabullenmeyeceği konuları devamlı gündemde tutmaya çalışmanın kimseye faydası olmaz.

Kadın cinayetleri 2019 yılında 310 iken 2020 yılında maalesef 383 sayısına ulaşmış. Bu rakam korkunç denecek boyutlardadır. Caydırıcı, önleyici yasal düzenlemeler yapılmıyor. Ölen canın yaşam hakkını kim koruyacak. Yetkililer hemen açıklamaya geçerler. "Konunun takipçisiyiz" Hadidan! Neyi takip edeceksiniz? Giden geri gelmiyki... Gerçekle bağdaşmayan bir yığın savunma da yapılıyor, hiç üzüntü de duyulmadan.383 kadın başka bir ülkede canından olmadı beyler; biraz uyanın, kendinize gelin. Neyin derdindesiniz? Boş gündem yaratmak.

Cinayetler genellikle, eşler, boşanmış eşler, sevgili olduklarını zannedenler, ruh hastaları tarafından işleniyor. Caniler yakalandığında da kişiliksiz, ruhsuz, vicdansızca küçülerek "Namus meselesi" ne sokmayı da ihmal etmiyorlar. İnsan değiller. Canlar gidiyor, yuvalar yıkılıyor, çocuklar öksüz-yetim kalıyor.

Milletin canını, malını korumak devletin, hükümetin asli görevidir. Meclisten her istenilen yasa 24 saat geçmeden çıkarılabiliyor. Bu yasa teklifleri, tasarıları meclise getirilip, sorgusuz, sualsiz jet hızıyla geçiyor. Millet meydanlarda "idam, idam" sloganları atarken, "mecliste önüme gelirse imzalarım" açıklamaları yapılıyor. Herhalde meclise muhalefet partileri kanun tasarısı getirecek değil ya. İdam yasa tasarısını diğer yasalarda olduğu gibi meclise getirecek makam bellidir. İpe un sermeye de gerek yoktur. Öldürülenlerin yaşama hakkını kimse gasp edemez. Canı veren de alan da Allah'ımızdır. Tedbir insanlara görevdir. Bu durum böyle devam ederse daha çok kadınımız, kızımız kadın cinayetlerine kurban edilir. Başsağlığı mesajları o gecede söylenir, unutulur. Vahşet artarak devam eder.

TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerimizin müşterek hareket ederek kadın cinayetlerinin önüne geçecek yasayı düzenlemeleri çok öncelikli. Cana yönelik olarak ivedi çıkarmaları şarttır.

Korumaydı, evden uzaklaştırmaydı, denetimli serbestlik kararları cinayetleri önlemiyor.

Kadına zerrecik saygısı olanların bu vahşete derhal çözüm bulmaları gerekiyor.

Sevgi ve Saygılarımla...