Değerli dostlarım

Dün Engelliler Başkanı Ali Aras aradı. "Ziyaretinize geleceğiz" dedi.

Ziyadesiyle memnun oldum. Ali Aras Tokatta müthiş bir azim göstererek engellilerin sesi olmuş, aktif bir dernek başkanı.

Ziyarete, Engelliler Derneği çatısı altında yeni kurulan Engelliler Kadın Kolu Başkanı ve yönetim kurulu da ziyarete geldi.

Hem yerelde hem de ulusalda engellilerin sorunlarını konuştuk.

Seslerini, çalışmalarını kamuoyuna ve yetkililere duyurmak için çaba harcıyorlar.

Dernek Başkanı Türkan hanım bu işe gönül vermiş dernek üyeleri ile yola çıktıklarını anlattılar.

Tüm engellilerin, engelli yakınlarının, engellilerin sorunlarına çözüm arayan kişi ve kurumların katkısını beklediklerini ifade ettiler.

Türkan hanım ve yönetim kurulunun, engelliler için yetkililerden bir isteği var. Hayatlarını kolaylaştırıcı ve daha konforlu bir hayat sürmeleri için, yaşam merkezi istiyorlar.

Bir çok aile çocuklarını emanet edecek veya bırakabilecekleri bir yer olmadıkları için çok zorlandıklarını, gündelik işlerini yapamaz hale geldiklerini söylediler. Engelli ailelerin çocuklarını bırakabilecekleri bir yaşam merkezi aileleri çok rahatlatacaklarını söylediler, yetkililerden engelli ailelerin sesine kulak vermelerini istediler.

Çocuk olmak özgür olmaktır... Çocuk olmak krala çıplak diyebilmektir. Çocuk olmak ezber bozmaktır. Çocuk olmak hiç şüphesiz Tanrı`nın insanlara bahşettiği ve bir insanın sahip olabileceği en güzel şeydir.

İnsan olmak, engelli, engelsiz bu hayatın bir parçası olmaktır. Nefes almak çok güzel bir şey.

Bizden duyurması...