Şunu kabul etmek gerekiyor: Tokat’ta İyi Parti’ye operasyon çekildi. Bunun böyle olduğunu gerek adaylığı iptal edilen Şeref Menteşe, gerekse de Genel Başkan Danışmanı Fatih Demirkol’un sözlerinin ayrıntılarında görebiliriz. Hele Demirkol’un 28 Şubat’ta paylaştığı “Yargının üstüne kara bulut gibi çöksen de o kara bulutları dağıtmak benim namus borcum. Hodri Meydan” ifadeleri, çok şeyi açıklıyor.

İyi Parti şimdi yeni adayı Hakan Karagöllü ile seçmen karşısına çıkıyor. Eski İl Başkanı Karagöllü politikayı iyi bilen biri. Hakan Karagöllü’nün geçtiğimiz günlerde söylediği şu sözler ise gerçekten çok dikkat çekici:

“Tüm milliyetçilerin hak etmiş olduğu itibarının iadesi amacıyla kurduğumuz ‘cesurlar hareketi’ bugün hür ve müstakil bir şekilde seçimlerine hazırlanıyor Tokat’ın tek Ülkücü adayıyım. İlk önce Allah’ın nasip etmesi, Tokatlı hemşerilerimin de teveccühüyle inşallah biz en kısa zaman içerisinde seçmenimize kendimizi ifade edip seçimlerden de çok olumlu bir sonuç alarak 1 Nisan sabahı zaferle uyanmış olacağız.”

Karagöllü’nün “Tokat’ın tek Ülkücü adayıyım” tespiti doğrudur. Tokat’ta Belediye Başkan Adayları içerisinde Hakan Karagöllü ismi dışında Ülkücü bir aday yok ve bu realite seçmen nezdinde de önem arz ediyor. “Milliyetçilerin Adayı” payesini alan Karagöllü’nün şu ifadeleri ise apayrı bir birliktelik ruhunu işaret ediyor:

“Ben bu şehrin evladıyım, hepinizin evladı kardeşi abisi dostu arkadaşı Tokat'ın çocuğuyum. Tokatlıyım. Tokatlı olmaktan da gurur duyuyorum. İthal adaylarla değil, doğumunda, düğününde, hastalığında, cenazesinde, her zaman hep birlikte olduğunuz kardeşinizim. Allah ömür verdiği müddetçe de son nefesimize kadar da Tokat için emek sarf edip Tokat için ter akıtıp, sizlerin huzuru mutluluğu için gönüllerini kazanmaya talibim. Tokat'ın sorunları nelerdir, hepsini biliyorum. Bunların çözümleri neler, hepsinin anahtarı bizdedir. Eğer bize teveccüh gösterip yetki verirseniz, bugüne kadar heba edilen yılların beş yılda nasıl telafi edildiğini göreceksiniz. Makam odasının kapısının asla kapalı olmadığı, bütün dostlarımızın rahatça gelip sorunlarını anlatabileceği, sohbet edebileceği takdirini kazanacağı bir kardeşiniz olarak sizleri asla mahcup etmeyeceğim. Allah'ım nasip ettiği takdirde ‘keşke 25 sene önce sen başkanımız olsaydın da bu yıllar heba edilmeseydi’ diyeceğiniz bir kardeşinizim ve hepinize güveniyorum. Beni çıkmış olduğumuz bu yolda yalnız bırakmayacağınızdan hiç kuşkum yok. Şimdiden vereceğiniz destek için hepinize sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum diğer aday arkadaşlara da başarılar diliyorum. Allah'ım yar ve yardımcımız olsun, kazanan Tokat Tokatlı olsun…”

İşte Hakan Karagöllü farkı bu:

Her şeyden önce bu memleketin çocuğu, bu topraklara ait ve memleket sevdalısı bir Ülkücü. Milliyetçi seçmenlerin bu farkı hemen anlamaları bu doğrultuda destek verecekleri bir isim. Karagöllü’nün Tokat seçmeni için bir alternatif, milliyetçi seçmen için de “tek seçenek” olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor.

Dolayısıyla Hakan Karagöllü’nün söylediklerine ve bundan sonra söyleyeceği her şeye kulak vermek lazım…