Bu diyardan bir müdür geçti. Tokat Ziraat Bankası eski müdürü Mustafa Kırgız bu müdür.   Mustafa Kırgız Tokat Ziraat Bankası’nda 6 yıl müdürlük yaptı. Gülen yüzü, ışıldayan gözleriyle sanki bir hizmet meleğiydi Tokatlıya.

                Kitabı “yok” diye bir şey yazmıyordu. Sorun yaşatmayı hiç bilmez, sorun çözme cihazıydı sanki.  Bankanın tüm verilerini yurttaş için kullanan “kasıntı”yı bilmeyen personeliyle sevgi saygı ortaklığı içinde Tokatlıya hizmet götüren bir müdürdü.

                Kırk yılını bilirim Tokat Ziraat Bankası’nın. Böylesini hiç görmedi tokatlı. Bundan sonra gelecekler umarım örnek alırlar bu koca yürekli adamı.

                Liyakat işte bu!.. İşi ehli yaparsa böyle anılıyor arkasından.

                Tokat Ziraat Bankası eski müdürü Mustafa Kırgız Aksaray Ziraat Bankası’na müdür olarak gitti. Sanıyorum Tokat’a göre bir üst görevmiş. Gönlüm isterdi ki Mustafa Kırgız Genel Müdürlük ölçeğinde bir göreve gitsin. Oralarda “önder müdür” olarak hizmet versin.

                Başın pınar, ayakların göl olsun sevgili Mustafa Kırgız Müdür. Seni unutmayacağız. Tokatlı seni unutmayacak. Başarılarının katlanmasını diliyor, sevgiler sunuyorum. Ülkenin senin gibilere ihtiyacı var.