Kendisiyle bir kez bir araya geldim. O da görevine yeni başladığında hayırlı olsun ziyareti yapmamla gerçekleşti. Mütevazılığı dikkatimden kaçmamış, görüşmemiz sürecinde söyledikleriyle ufkunun açık olduğunu gözlemlemiştim. Vizyon sahibiydi, analitik düşünüyordu ve edindiğimiz bilgilere göre de çalışkan bir idareciydi.

 

Birkaç protokol karşılaşmalarını saymazsak sonrasında görüşmek nasip olmadı. Ama takip ettik kendisini uzaktan da olsa. Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne kazandırdıklarıyla gönüllerimizi fethetti. Yüksek disiplin anlayışı, adaletten ayrılmayan tutumu ve her kesime olan “eşit uzaklığıyla” tarafsızlığını belgeledi.

 

Realist bakış açısıyla vizyonunu birleştirdi ve GOÜ’nün öğrenci sayısını 35 binlerin üzerine çıkardı. Bu rakam Tokat’ın 5 ilçesinin nüfusuna denk bir rakam. Buradaki başarıyla yalnız üniversitesinin akademik tarihine ivme kazandırmakla kalmadı, bu kentin ekonomik ve sosyal gelişimine de önemli katkılar sundu Bünyamin Şahin.

 

Son olarak İspanya, Polonya, Fransa, Filipinler, Brezilya, Peru, Uruguay, Ekvator, Hollanda, Romanya, Bangladeş, Tunus, Katar ve Umman’dan 25’in üzerinde yeni üniversiteyle Erasmus ve MoU anlaşmaları imzalayan Gaziosmanpaşa Üniversitesi, bölgenin ve ülkenin en gözde üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Tokat’ın dünyaya olan açılımında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin etkin rolü dikkatlerden kaçmazken, yakalanan başarıda Prof. Bünyamin Şahin’in emek ve katkıları da tarihe geçmiş oldu.

 

Üniversitenin karınca hareketliliğiyle her alanda çalışması, başarılı olması ve adını duyurması gönülleri fethetti. Spordan akademik başarılara, öğrenci memnuniyetinden yerleşkedeki huzura hemen her şey için yüreğini ortaya koyan Prof. Bünyamin Şahin ve GOÜ idaresi, gelinen noktada ayakta alkışlanacak işlere imza attılar.

 

GOÜ’deki işlerlik yalnız kampüsle sınırla kalmadı elbette. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi ve Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak da tarihe geçecek güzel işlere imza attı. Hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetlerini bire bir öğreniyor ve mutlu oluyoruz. İşleyen bir sistem var bugün Üniversite Hastanemizde… İşleyen, aksamayan ve beklentileri ötelemeyen bir çalışma sisteminden bahsediyorum. Dolayısıyla bu memnuniyeti ortaya çıkaran Başhekim Prof. Dr. Nihat Uluocak ve ekibini yürekten kutluyorum.

 

“Prof. Bünyamin Şahin neler yapıyor böyle?” derken yaptıklarına olan hayranlığımızı ifade etmek istedik. Gerek Sayın Bünyamin Şahin’e ve gerekse de Sayın Nihat Uluocak’a üniversitemize, üniversite hastanemize ve bu şehre katkılarından ötürü şükranlarımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

 

Bu şehir sizlerle bir başka güzel…