Bugün erkenden yola çıktım. Niyetim, otobüsle Cumhuriyet Meydanı’na kadar gidip, yürüyerek geri dönmekti. İhata duvarımızdan sola dönünce ağzım açık kaldı. Ne zaman çıksam buralarda araçlar araçları sökerdi. Öyle de intizamlı ve dikkatli park edilirlerdi ki mübarekler, aralarından bir kedi bile zor geçerdi. Ara sıra bizim dubaları devirseler de birbirine en ufak bir zarar vermezlerdi.

Bu sabah bırak usta sürücülüğünü, ağzına alıp dişini kurcalayacak bir araç bile yoktu. En çok bu yokluğa şaşırdım.

Yakında lebalep dolar da bu şaşkınlığımı giderirler inşallah deyip devam ederken okulun ihata duvarının dibinde park halindeki bir otomobilin gölgesinde hazır ol vaziyetinde, gözlerini karşı apartmanın bir penceresine dikmiş iki sevimli kedi gördüm. Belli ki alışık oldukları hayvan severden yiyecek ve içecek bekliyorlardı.

Yollar gibi otobüs de tenha idi. Durağımızdan aldığı yolcularla otobüse benzedi biraz. Çünkü dörtte birini doldurmuştuk nerdeyse. Halk otobüsü dediğinde oturacak yer kalmadığı için yeni binenler ayakta beklemeliydi. Böyle otobüste otobüs yolculuğunun tadı da çıkmıyor yani.

Ali Paşa Camii ihata duvarının dibine, hasır taburelerde çay- simitle sabah kahvaltısı yapanlar sıralanmıştı. Karşıda sıra sıra dükkânların vitrinleri açık sayfalı Arap harfli kitaplar ve hac malzemesi reklamlarıyla doluydu.

Limoncu Mustafa telefonunun şarj aletini prize takmaya uğraşıyordu. Baloncu Fayık (Faik) bacısına selam gönderdi, benimle.

İleride İlk göz ağrım, yedi sene görev yapmaktan onur duyduğum Gazi Osman Paşa Lisesi’nin bitmez tükenmez usandırıcı onarımına baktım hüzünle. Sözleşme tabelasında 2022 yılının Eylül ayında teslim edileceği yazılıydı. 2023’ün Eylül ayının sonuna geldik, onarım hâlâ devam ediyor büyük bir hızla. Bahçeye Atatürk büstü konmuş. Etraftaki mezbele de kalkar inşallah.

Karşıda eski müze binasının bahçesinde bir vincin çalıştığı görülüyor. Üç gün önce konuştuğum inşaatın bekçisi, onarımın bir sene daha uzatıldığını söyledi.

İşlerin çabuk yürümesi için başkanlık rejimine geçtik. Kamu inşaatlarında uzatma, alan alana…

Döndüğümde sokak kedilerinin keyiflerinin yerinde olduğunu gördüm. Su dolu kaplar ve artık yiyecekler, kedilerin doyduklarının işaretiydi. Gıyabında hayvan sever komşuma teşekkürlerimle evime döndüm.

Bu günkü notum burada bitiyor. Devamı Tokat Erkek İlköğretmen Okulu mezunu arkadaşlarımla katılacağımız on günlük Manavgat Kampı’ndan dönüşüne inşallah!

30.09.2023