Çetin Kamil Genç, Spor Ateşi köşesinde Tokat Belediye Plevnespor - Sebat Gençlik Spor maçını değerlendirdi,

TFF 3. Lig 4. Grup’ta 24. haftanın en önemli maçlarından biri Tokat Belediye Plevnespor – Sebat Gençlik Spor maçıydı. Tokat’taki maçta, ligde 2. durumda bulunan Karadeniz ekibi Sebat Gençlik Spor takımında kaleci öne çıktı. Kaleci Onur Bilgin, yaptığı önemli kurtarışlarda Tokat Belediye Plevnespor forvetlerine gol imkanı vermedi ve maç 0-0 başladığı gibi berabere bitti, galip olan çıkmadı.

Maça baktığımızda bu maç her iki takım için de büyük önem taşıyordu. Her iki takım da galibiyet parolası için sahaya çıkmışlardı. Burada ligde 2. sırada bulunan konuk takım zirveden kopmamak mücadelesi verirken, Tokat temsilcisi de ilk 6’ya girerek play-off’lara kalma mücadelesi verecekti.

Havanın güzelliği, maç biletlerinin ücretsiz oluşu statta seyirci ve taraftar sayısının oldukça yüksek olmasına yol açtı.

Maçta ilk yarı çok hızlı başladı. Tokat temsilcisi ayağa hızlı ve isabetli paslar yaparak konuk takım kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Tokat temsilcisi sahaya son günlerin en güzel oyununu yansıttı. Rakip hiç beklemediği bir takım karşısında buldu. Karşılıklı ataklar, girilen gol pozisyonları her ne kadar Sebat Gençlik Spor kalecisi başarılı olsa da, Tokat kalecisinin hakkını yememek gerekir, kaleci Ebubekir Elihoş da önemli kurtarışlara imza attı ve Sebat forvetlerine gol imkanı tanımadı. İlk yarı 0-0 bitti.

İkinci yarı başladığında Tokat Belediye Plevnespor ilk yarıdaki mücadeleci oyununu bu devrede de gösterdi. Tokat temsilcisinin gol ataklarını gününde olan Sebatspor kalecisi başarılı kurtarışları ile savuşturdu ve alınan 1 puanda büyük rol oynadı.

Tokat Belediye Plevnespor ise son günlerin en başarılı futbolunu oynadı. Maçta her iki takım gol bulamayınca başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu arada Tokat’ın bir penaltısını hakem Berk Çekal es geçti. Görmemezlikten geldi.

Ligin bitimine 6 hafta kala Tokat Belediye Plevnespor ligde 2 maçını evinde, 3 maçını da deplasmanda oynayacak ve önümüzdeki hafta lider Adana maçından sonraki haftayı da bay geçirecek. Tokat temsilcisi bu hafta aldığı 1 puanla puanını 35’e yükseltti ve ligde 6. sırada yer aldı. Yakın takipçisi 1967 Orduspor ise deplasmanda Çatalcaspor’a yenilerek 34 puanda kaldı.

Ligde alt gruptan kopan Tokat Belediye Plevnespor- Alanya Kestelspor ve 1967 Orduspor play-off’ta kalma mücadelesi veren 3 takım olacaktır. Bu 3 takımdan ikisi lig sonunda play-offlara kalacak takımlar olacaktır.

Bundan sonra kalan her maçın bir final maçı olduğunu düşündüğümüzde 3 takım da kıyasıya bir mücadele içine girecektir. Temennimiz Tokat temsilcisinin bu iki takım arasından sıyrılıp play-oflara kalmasıdır.