Özgürlük, insan hakkı, demokrasi, hak, hukuk, adalet daha buna benzer birçok şey önce insan olan için gereklidir.

İnsan olmayı becerememiş, vahşiliğini teknolojinin kara perdesi arkasında sürdürenlerin insanlar adına hiçbir şey istemeye hakları olamaz.

PKK bir vahşet tablosudur. Bunu 34 yıldır sergilemekte, her gün iğrenç vahşetlerine bir yenisi eklenmektedir.

3- 5 gün önce 11 aylık yavru ile annesine karşı işlenen cinayet bunların iğrenç beyin yapılarında hiçbir değişiklik olmadığını bir kere dahataya koymuştur.

PKK budur. PKK kesinlikle Kürt Halkı savunucusu değildir. PKK başta Amerika olmak üzere bazılarının kucağında büyüttükleri taşeron bir cinayet örgütüdür.

Dış güçler bizim tavanımızı hep alçak yapmayı planlarlar. Başımız göğe yükselmesin diye. El oğludur çıkarını düşünür.

Peki HDP? Sen nesin Allah aşkına? Bu ülke sana demokratik gözle baktı, seni meclisine taşıdı.

Bir mücadelesi varsa meşru zeminde Türkiye Büyük Meclisi'nde yapsın diye şanslar tanıdı. Şu son seçim en büyük örneğidir.

Ama sen gösterdin ki, sen hiç kimsenin hakkını savunan biri değil, birilerinin doyurup koşmasısın. Yani birilerinin uşağısın sen.

Bunun tersini söylemeye eskiden gücün ve yüzün yoktu da, şimdi de daha belirginleştin.

11 aylık yavru ile annesini çok iğrenç bir yöntemle yaşamdan ayıranların yanında yer tutup, bir kınamayla olayı geçiştirmeye kalkışanlar bu olayı gerçekleştirenlerden daha vahşidir, daha adidir.

Siz Kürt olamazsınız. Gerçek Kürt Halkı bu yapılanı kabullenmez. Daha öncesi de var ama 35 yıldır yapmaya çalıştığınız bu halkı Türk Kürt diye bölme çabalarınızdır.

Bunun çok örnekleri var. Yapamadınız yapamayacaksınız yine de. Bu iki halk birbirini çok iyi tanıyor. Kardeşliğini kalleşliğe kurban etmiyor.

Ya sen HDP?... Son olayla takke düştü kel göründü. Sen hala bebek katillerinin savunucususun. Bu halk hakkı savunuyor, adaleti savunuyor, senin hapse düşen milletvekillerini savunuyor.

Sen ne yapıyorsun, bebek katillerinin yanında saf tutmakta inat ediyorsun. Sen benim için terazinin bir kefesinde PKK ise bir kefesinde HDP'sin.

Tarihte bu millete Türk Milleti derler. O, çok şeylerin üstesinden gelmiş, bir tek PKK'nın ve sizin gibilerin değil, üzerinde oyun oynayama kalkışan herkese gereken dersi vermiştir. Bundan böyle de verecektir.

Hele bak aşağıdaki sözlere

Bin gemle bağlanan yağız at şaha kalkıyor

Gittikçe yükselen başı Allah'a kalkıyor

Beyhudedir her uzvuna bir halka bulsa da,

Boştur köpüklü ağzına gemler vurulsa da

Coştukça böyle sel gibi bağrında hisleri

Bir gün kalmayacak başında seyisleri

Son şanlı macerasını tarihe anlatın

Zincir içinde bağlı duran kahraman atın

Gittikçe yükselen başı Allah'a kalkıyor

Asrın baş eğdi sandığı at şaha kalkıyor

Bu millet ne Cumhuriyetini yıktıracak ne de ülkesini böldürecektir.

Faruk Nafiz Çamlıbel, At şiiri ile bunu dün söylemişti. Bugüne de yakışıyor. Bir farkla Faruk Nafiz Çamlıbel dün şaha kalkıy demişti, biz de bugün "şaha kalkacak" diyeceğiz.