Sakarya'dan öğrencilere ücretsiz seyahat ve indirim kararı Sakarya'dan öğrencilere ücretsiz seyahat ve indirim kararı

(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Çalışma hayatına daha 18 yaş altında iken okul çağında kurumlarda stajyer yahut halk eğitim merkezlerinde çırak olarak çalışan gençler, emeklilik çağı geldiğinde o tarihin işe başlangıç tarihi kabul edilmemesinden ötürü mağduriyet yaşıyor. Sigortalarının kısa vadeli yatması nedeniyle emeklilikte geçerli sayılmayan staj ve çıraklık sigortası mağdurları bir daha seslerini duyurmak için toplanacaklar. Toplanma adresi yine İstanbul olacak. İstanbul Kartal’daki ilk büyük buluşma bir hayli ses getirmişti. Benzer şekilde bu kez yine Kartal Meydanı’nda toplanmak üzere harekete geçtiler.

NEREDE, NE ZAMAN YAPILACAK?

            Staj ve çıraklık sigortası mağdurları bu kez yine İstanbul’da seslerini yükseltecek. Peki yeni buluşma nerede, ne zaman yapılacak? Kartal Meydanı’nda düzenlenecek ‘Büyük İstanbul Buluşması’ mitingi tarihi 18 Şubat 2024 Pazar günü olarak ilan edildi. Türkiye’nin 81 ilinden staj ve çıraklık sigortası mağdurları bir daha İstanbul’da toplanacaklar.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu öncülüğünde İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen büyük buluşmaların ardından yeniden İstanbul’da toplanacak olmanın heyecanı yaşanıyor. 18 Şubat Pazar günü saat 12.00 ile 15.00 arasında Kartal’da yapılacak büyük İstanbul Mitingi için çağrıda bulunan Federasyon ve illerdeki dernek başkanları başta siyasiler olmak üzere toplumun her kesimini çözümün tarafı olmaya davet ediyorlar.

‘BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN’

Federasyon ve Dernek Yetkililerinin yaptıkları çağrı şöyle oldu:

“Bizim talebimiz staj ve çıraklık sürelerimizin SGK başlangıcı olmasıdır. Bu çözüm ile bizim sorunumuz ilelebet son bulacak, ülkemizin ara eleman sorununa doğru ve çok önemli bir adım atılacaktır. Gelin siz de milletinizden gelen bu çağrıya kulak verin. 3308 Sayılı Kanun Kapsamında fiilen çalışmış sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir. 38 yıldır devam eden Staj-Çıraklık Sigortası mağduriyetimizin, hizmete başlama tarihimizin kabulü ile son bulması için verdiğimiz mücadelede ve yürüdüğümüz bu doğru yolda yine sahalardayız. Biliyoruz ki haklı davalar her zaman kazanır. Birlikteliğimizin verdiği güçle, cesaretle hiç yılmadan ve mücadeleyi bırakmadan hep birlikte bu davayı kazanacağız. Yine hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm mağdur kardeşlerimizi bekliyoruz. Sen yoksan çok eksiğiz.”