(Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, kendilerine uygulanan adaletsizliğin giderilmesi için “Büyük İstanbul Buluşması” adı altında miting ve basın açıklaması düzenleyecek. Geçtiğimiz yıl meclisten geçip yasalaşmasıyla binlerce insanın yüzünü güldüren EYT düzenlemesinin ardından meslek liseleri staj ve çıraklık dönemi sigortasının emeklilik başlangıcı alınıp alınmayacağı konusu kamuoyunda ve Tokat haberleri içinde gündeme getirilen konuların başında yer alıyor.
Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde örgütlenerek önce 18 ilde dernek ve ardından kısa sürede federasyon çatısı altında birleşti. Çalıştaylar, stand çalışması, meclis ziyaretleri, eş zamanlı basın açıklamaları yanı sıra sosyal medyada aktif bir kampanya yürüten federasyon, bu kez İstanbul’da büyük buluşma organize etti.
Türkiye’nin dört bir yanından toplanacak federasyona bağlı dernek üyeleri ve çalışan mağdurlar, bu kez İstanbul Kartal’da toplanacak. 10 Aralık 2023 Pazar günü saat 14.00’de yapılacak açık hava mitinginde hükümete seslenerek çözüm beklentilerini yeniden kamuoyuna açıklayacaklar.


FEDERASYON BAŞKANI MURAT BAL’DAN DAVET VAR
    Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, İstanbul’da düzenlenecek büyük buluşma için yurdun dört bir yanında hazırlıkların devam ettiğini ve adına yakışır büyük bir buluşma olmasını planladıklarını açıkladı. 
TÜM MAĞDURLARI İSTANBUL’A DAVET EDİYORUZ
Kartal’da düzenlenecek basın açıklamasına tüm mağdurları davet ettiğini bildiren Bal, Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Bal, kendilerinin mağduriyetinin 36 yıla dayandığını belirterek, şöyle devam etti: “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur. 


STAJ VE ÇIRAKLIK SORUNU YEREL SEÇİMDEN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ
Yerel seçimlerinden önce staj ve çıraklık sigortası sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Murat Bal, şöyle devam etti: “Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyetimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunun için 10 Aralık Pazar günü Kartal sahilinde binlerce kişi ile birlikte büyük buluşma adı altında açıklama yapacağız. Haklıyız, kazanacağız. Staj, mağduriyeti yerel seçimden önce çözülmeli.”