Salih Ertaçoğlu yazdı.

Kongrenin yargı kullanılarak iptal ettirilmesi üzerine sayın Meral AKŞENER, sayın Koray AYDIN, sayın Ümit ÖZDAĞ ve sayın Sinan OĞAN MHP’den ayrılarak ayrı bir parti kurmaya karar vermişlerdi.

Sonuçta, sayın Meral AKŞENER başkanlığında İYİ PARTİ kurulmuştu. İktidar partisinin yanlış uygulamaları ve tercihleri sonunda Ergenekon, balyoz gibi uydurma kumpaslarla vatansever insanlar cezaevlerine konulmuş, meydan da sonradan fetö terör örgütü denen Cumhuriyet düşmanlarına bırakılmıştı. Neticesinde hain fetö kalkışması yaşanmıştı. Aziz milletimizin bu yaşananları kabul etmemişti. İYİ PARTİ her türlü engellemeye, baskıya, tehditlere rağmen iktidara karşı milletimizin sesi olmaya başlamıştı. Milliyetçi bir yapıyı temsil ediyordu. Umuttu.

Geldik 2023 Mayıs seçimlerine. Kurulan ittifaklarda hiçbir genel başkanın Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı açıklanmıştı.

Sayın AKŞENER aday olmayacağını açıkladı. Sonunda Kemal Kılıçdaroğlu ısrarla aday olacağı, diğer ittifak partisi genel başkanlarının da katılımıyla adaylığı kesinleşmişti. Akşener masayı terk etti. Sonradan geri dönmek durumunda bırakıldı. Seçimler önceden yapılmış tahminlere göre sonuçlanmıştı.

Seçim sonucunda da İYİ Parti’ye saldırılar, suçlamalar devam etti. Partiden ayrılanlar oldu. CHP’de Genel Başkan ve Yönetimin değişmesi sonuçları yaşandı.

İyi Parti’yi illerde kuran değerli insanlar AKP iktidarına, uygulamalarına şiddetle karşı çıkan, demokrasi, adalet, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olmasını savunanlar, fedakârlıklarla illerinde İYİ PARTİ’yi kurup yaşatanlar milletvekili adayı bile yapılmadılar. Sonradan, hiçbir zahmete girmemiş, başka siyasi düşünce sahipleri tercih edildi.

Emeği ve zahmeti, baskıları, iftiraları göğüsleyenler liste dışı kaldılar. İstifalar devam ediyor. Neden? Yanlış zamansız açıklamalarda ısrarın neticesidir.

Yerel seçimler güç gösterecek ortamlar asla değildir. Milletin sıkıntıları ortadadır.

Özellikle muhalefetin 2019’da kazandığı Büyükşehir Belediyelerini yeniden kazanmak için en güçlü muhalefet partisiyle adı ne konulursa konulsun işbirliği, ilçelerde paylaşım, Meclislerde üye dağılımı düzenlenerek partinin çıkarları esas alınır. Belediyeler tekrar iktidara teslim edilmemiş olur.

Bu tespit ve düşüncelerimi hayatının 65 yıla yakınını siyasilerle geçirmiş, İYİ PARTİ’nin Tokat’ta kurucu yönetiminde ve sonradan yapılan kongrelerinde Yönetim Kurulu’na seçilmiş, Divan Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı yapmış biri olarak, kuruluş amaçlarımız dışına çıkılmadan zafer kazanılacağını açık ve net bir şekilde görüyorum.

CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel çok olumlu mesajlar veriyor. İşbirliği mecburiyettir. Aksi durumda siyasi amacın son bulabileceği tehlikesi büyüktür. Saldım çayıra, Mevlam kayıra ile olamaz.

Genel Milletvekili seçimlerinde güç denemesine de kimsenin itirazı olamaz. Partiye zerrecik emeği, katkısı olmayanlar listelere konulmasının sonuçları da çok iyi görülmeli. Ayrılan milliyetçi kardeşlerimiz yeniden çatıya davet edilerek birliktelik sağlanmalı.

Demokrasi anlayışımız bize daima doğruyu göstermiştir.

Aklıselim, demokrasi, gerçek hukuk, yargının bağımsızlığı, Anayasaya, Cumhuriyete saygının gereğidir. Kimseye de mecbur ve mahkum olamayız.

Sevgi ve saygılarımla…