-Şehrimizin en önemli sorunlarından biride otopark sorunudur.
-Her geçen gün artan araç sayısı trafiği altüst etmekte. Ulaşım zorlaşmaktadır.
-Belediyenin GOP. Bulvarı üzerinde park sistemini yerleştirmeye çalıştığı, bunun için üç defa ihaleyede çıkıldığı anlaşılmaktadır.
-GOP. Bulvarının bölünmesiyle kenarlardaki parklar trafiği felç eder durumdadır.
-Belediyenin bulvardaki oto parkı resmileştirmesi yerine otoparkı önleme bulvarda trafik akışını hızlandıracak önlemleri almalı otopark tamamen kaldırılmalıdır.
-Otoparkı ücretli yapmaya çalışan Belediyemiz, asgari bekleme süresinin ücretini 2 Tl. den 3 Tl . ye çıkarma kararı almıştır.
-Bu uygulama ile hemşehrilerimizin cebinden daha çok para çıkacak kiralama rantı artacaktır. Burada da hemşehrilerimiz dikkate alınmayıp kişinin daha çok para kazanması esas alınmaktadır.
-Şimdi meydan camii önündeki alanlarda otopark sistemi oluşturulduğu gazetemizin haberinden anlaşılmaktadır.
-Gazetemiz sahibi sayın Uluözlü'nün belirttiği gibi; Tarihi eserlerimizin etraflarının açılıp güzelleştirilmesi gerekirken rant yaratmak için düzenlemeye gidilmesi hiç şık bir uygulama olmayacaktır. Karmaşaya devam demektir.
-Konu tarihi eserlerimizden açılmışken Belediyenin, tarihi eserlerin çevrelerinin açılması görevininde hatırlatılması gerek.
-Tokat Belediyemiz geçmişte; çok kısıtlı imkanlar içerisinde bir çok tarihi eserin etrafındaki taşınmazları kamulaştırmış, eserleri ortaya çıkarmıştır.
-Ali Paşa camii sulusokak cephesinde bulunan yirmibeş civarında dükkan, Ali Paşa camii güneyindeki taş mağazalar ve özel mülkiyetteki taşınmazlar.
-Yine sulusokakta 122 adet taşınmaz meydan camii güneyindeki binalar kamulaştırılmış, tarihi eserlerin etrafı açılmış imar planı uygulaması gerçekleştirilmiştir.
-Bunlar hatırladıklarımızdan birkaçıdır. Tamamı bedeli ile alınmıştır.
-Her türlü imkana sahip günümüz Belediyelerinin düzenlemeleri çelişkinin kendisidir.
-Açmak, genişletmek, kolaylaştırmak yerine dahada sıkışık hale getirmek aklın alacağı durum değildir. Caddeler daraltılmıştır.
-Bu uygulamalar hele birilerinin hatırı ve rantı için yapılıyorsa dahada çirkinlik yaratır.
-Ellerindeki imkanları cömertçe harcayıp tüketenlerin şimdilerde sinekten yağ peşine düşmeleride daha düşündürücüdür.
-Yerel secimler yaklaşırken ulufe dağıtır gibi birilerini memnun etme gayretleri, hiçte şık bir davranış değildir.
-Gelecek döneme yönetime de bir ayakbağı teşkil edecektir.
-Tekrar seçilir gelirsiniz istediğiniz düzenlemeyi yaparsınız.
-Secim dönemi içerisinde mevcut yerel yönetimlerin dikkate alması gereken önemli hususları da görmesi gerekir. Sevgi ve Saygılar..