Belediye Başkan Adayları seçmenlere vaatlerini anlatmaya devam ediyor. Tokat’ta da adaylar kendi programlarını ve yol haritalarını açıklıyorlar. Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mimar Sinan Türk, vaatlerini kamuoyu ile paylaşırken en çok dikkatimizi çeken şey, “iklim krizi ile mücadele” maddesi oldu. Diğer adayların hiçbirinde ben böyle bir vaat görmedim açıkçası. Son derece önemli buluyorum bu vaadi. Hükümet bile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirdi. Elbette yerelde de bu yönde bir adımın gelmesi beklenir. Buna dikkat çeken Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sinan Türk’ü, bu farkındalık oluşturan vaadi dolayısıyla kutluyorum.

Sinan Bey’in bazı vaatlerini sizlerle paylaşmak isterim:

“İklim Kriziyle mücadele. Kentsel Dönüşüm bilinci oluşturmak, buna Belediyemizden başlamak. Yeni Hizmet Binası. Belediye Hastanesi. Trafik sorununu büyük ölçüde kalıcı olarak hafifletmek. Otopark binaları yapmak. Togg dışındaki makam araçlarını satmak. Sürekli Mesleki Eğitim kursları açmak. Halk otobüslerinin tamamını yenilemek. Halk otobüsü kullanımında adil ücretlendirilmeyi tesis edici altyapı oluşturmak. Kaçak yapılaşmanın üzerine kararlılıkla giderek Kanuni ceza ve müeyyideleri uygulamak. Kaldırım işgallerini sonlandırmak, dikili taşların tamamını kaldırmak. İhaleleri canlı yayınlamak. Doğrudan teminlerin de duyurusuna çıkılacak. İşgaliyelere son vererek ihaleye çıkmak. Yerel basınla şeffaf ve sürdürülebilir hukuki ilişki kurmak. Mega Kent Park. Modern Otobüs Terminali yapmak. Mevcut Terminale İlçe hatlarını taşımak. Mimari proje yarışmaları yapmak. Kanundaki adıyla Mimari estetik komisyonunu oluşturmak. Her Mahalleye Muhtarlık Ofisi. Encümen oluşumunda, Belediye Meclisinde üyesi bulunan siyasi guruplara üye vermek. Hmax uygulamasına pek çok yerde son vererek Kent silüetini bir ucubeye dönüştüren yapılaşma anlayışından uzaklaşmak ve Depremi dikkate almak. Ruhsatsız işyeri açılmasına ve çalıştırılmasına izin verilmeyecek. Belediye meclisi toplantılarının konularını kamuoyuyla, toplantı gününden önce paylaşmak. Kent Konseyinin amacına matuf şekilde çalışmasını sağlamak. Kimi Belediye yönetimleriyle kurulan kardeşlik hukukunu gözden geçirmek. Meslek, Esnaf, Sanatkâr, Ticari, Sınai, Çiftçi Odalarıyla tavizsiz, hukuki ve resmî ilişkiler kurmak. Profesyonel Spor kulüpleriyle olan resmî ve maddi ilişkiler sonlandırılarak hayatlarına müstakil devam etmelerinin önü açılacak. Amatör Sporun ve Sporcunun dostu olacağız. Belediyece Hemşerilerime sunulan herhangi bir resmî belgenin yetkililerince ıslak imzalanması hayata geçirilecek. İlimiz geneli İlçe ve Belde Belediye Başkanlarıyla toplanmak. Kooperatifçiliğe itibar kazandırmak. Kanal Tokat’ın, fikir birliği sağlanmış projesini ortaya koymak; işgallere, rantiyeye son vermek. Her gün açık Köylü Pazar yeri. Türkiye Belediyeler Birliği toplantılarına iştirak edilecek, karar süreçlerinde etkili olunacak, imkanlarından adil istifade etmek için çalışılacak. Yeni OSB. Fuar ve Sergi Merkezi. Her hafta sonu Çocuk Tiyatrosu. (Ücretsiz). Nöbetçi Kreş.”

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sinan Türk’ün dikkat çeken vaatleri kısaca bunlar. Kendisini oldukça heyecanlı ve azimli görüyorum. Ziyaretler yapıyor, kendisini tanıtıyor, vaatler veriyor, halkla bire bir temasta bulunuyor. Sinan Bey’in medeni bir şekilde seçim çalışmasını mütevazı bir anlayışla sürdürmesi dikkatlerden kaçmıyor ve takdir topluyor.

Öte yandan İyi Parti Adayı Şeref Menteşe, CHP Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı, Saadet Partisi Adayı Selim Işık ve diğer adayların da neleri vaat ettiklerini sırasıyla sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum. Adayların kamuoyuna vaat ettiği her gerçekçi olgu, bizim nazarımızda kıymetlidir ve değerlidir.

Yeter ki adaylar “bu topraklara” ait olsun ve vaatleri bu coğrafyanın aydınlık geleceği için hepimize yol göstersin.