Türk oyuncu, fotoğrafçı, seslendirmen ve grafiker Emir Benderlioğlu, son yıllarda birçok başarılı projede yer alarak adını geniş kitlelere duyurdu. Peki, Yalan dizisinin Cengiz'i Emir Benderlioğlu kimdir, kaç yaşında, evli mi, eşi kim, çocuğu var mı? Emir Benderlioğlu nereli, hangi dizilerde oynadı? İşte detaylar...

Yalan dizisinin Cengiz'i Emir Benderlioğlu kimdir?

8 Ekim 1979'da Ankara'da doğan Benderlioğlu, sanatla iç içe bir eğitim hayatı geçirdi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde heykel bölümünde başlayan eğitimini, grafik bölümüne geçiş yaparak tamamladı. Eğitim hayatının ardından TRT'de tanıtım koordinatörü olarak çalışarak kariyerine adım attı.

Emir Benderlioğlu kariyeri

Ankara'da tanıştığı yönetmen Alper Çağlar ile sinema dünyasına adım atan Benderlioğlu, Çağlar'ın yönettiği "Bukalemun", "4 Saat", "Kabakurgu", "Camgöz", "Panzehir", "Dağ II" ve "Börü" filmlerinde rol aldı. "Camgöz" hariç bu filmlerde başrolde yer alan oyuncu, performansıyla büyük beğeni topladı. Harika Uygur casting ajansına kaydolduktan sonra İstanbul'a yerleşen Benderlioğlu, kariyerinde önemli adımlar atmaya devam etti.

Emir Benderlioğlu hangi dizilerde oynadı?

Televizyon kariyerinde de dikkat çeken Emir Benderlioğlu, "Âdem'in Trenleri" adlı filmde Bekir karakterini canlandırdı. Ardından "Sessiz Fırtına" dizisinde İbrahim karakteriyle izleyici karşısına çıktı. 2008 yılında yayınlanan "Dedektif Biraderler" dizisinde Savaş karakterini canlandıran Benderlioğlu, aynı dönemde "Kavak Yelleri" dizisinde Mine'nin sevgilisi Burak olarak ekranlarda yer aldı. 2010 yılında "Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde" filminde Dumrul karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı yılın ilk yarısında 5,5 milyar doları aştı Türkiye'nin binek otomobil ihracatı yılın ilk yarısında 5,5 milyar doları aştı

TRT 1'de yayınlanan "Ayrılık" dizisinde Eytan karakterini canlandırdı. Aynı yıl "Keskin Bıçak" dizisinde Çetin karakterine hayat verdi.

2016-2017 yılları arasında "Arka Sokaklar" dizisinde Sezgin Onuralp karakteriyle dikkat çeken oyuncu, 2018'de Star TV'de yayınlanan mini dizi "Börü" ve ardından gelen "Börü" filminde Turan Kara karakteriyle büyük beğeni topladı. 2019-2021 yılları arasında "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Behzat Façalı karakterini canlandırdı. 2021-2022 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisinde Pîrî Reis karakterine hayat verdi. Son olarak, 2021-2022 yıllarında BluTV'de yayımlanan "Börü 2039" dizisinde yine Turan Kara olarak izleyiciyle buluştu.

Emir Benderlioğlu evli mi, eşi kim, çocuğu var mı?

2010 yılında kendisi gibi oyuncu olan Ceren Benderlioğlu ile evlenen Emir Benderlioğlu'nun bu evlilikten bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Dedesi, dört yıl boyunca Ankara Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Atıf Benderlioğlu olan Emir Benderlioğlu, başarılı kariyeri ve yetenekleriyle Türk televizyon ve sinema dünyasında önemli bir yere sahip. Fotoğrafçılık ve animasyon gibi konularda da ödüller kazanan Benderlioğlu, çok yönlü bir sanatçı olarak kariyerine devam ediyor.

Muhabir: Esengül İşleroğlu