Avukatlık mesleği çileli bir meslektir. Avukatlar meslek hayatlarında her türlü insanla karşılaşır; suça batmış olanından tutun da suçla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan, ama kaderin bir şekilde avukatla yolunun kesişmesine neden olacak bir olayın içindeki herkesi tanıma imkânına sahiptirler.

 

Yani kimse “bir avukatla hiç karşılaşmadım, adliyenin yolunu bilmem!” diyerek böbürlenmesin. Hayat, insanlar ve tüm bunların toplamındaki kader, gün geliyor sizi adliye ile de avukatla da tanıştırabiliyor.

 

Dolayısıyla avukatlara hepimizin ihtiyacı var… Tokat’taki Baro seçimleri vesilesiyle bugünkü köşemi bu konuya ayırmak istedim. Tokat Baro Başkanlığı’na aday olduğunu öğrendiğim Avukat Volkan Bozkurt vesilesiyle de bu yazıyı kaleme aldım. Sayın Bozkurt iyi bir avukat olmasından ziyade beşeri ilişkileri çok ileride bir isim olarak bu şehirde tanınır. Volkan Bozkurt’un toplumun her kesimiyle olan sıcak ilişkisi, kendisini sevdiren önemli bir etkendir.

 

Avukatlık mesleğini ‘soğuk’ kılan birçok gerekçe Volkan Bozkurt’un şahsında yok hükmündedir; halden anlar, her koşulda yardımcı olmak ister ve herkese yakın ilgi gösterir. Bu şehirde Süleyman Kaya ve Volkan Bozkurt gibi avukatların var olduklarını bilmekle hep gurur duymuşumdur; zaten Bozkurt’un iyi bir avukat olmasında Kaya’nın önemli bir argüman olduğu da aşikardır.

 

Tokat Baro Başkanlığı seçimi bu açıdan önem taşıyor; her STK’ya ve her kuruma liyakatli ve ehil bir ismin Başkan olarak seçilmesinin toplumsal açıdan taşıdığı önem, Baro seçimleri için de geçerli. Tokat Barosu’nun Volkan Bozkurt’un başkanlığında aktif, dinamik ve realist bir yapıya bürüneceğine inanıyoruz.

           

Atıl, kendinden geçmiş ve sadece protokollerde görünen Baro Başkanlığından ziyade, yalnız avukatların haklarını değil, adli vakalardaki hak ve hakkaniyet ölçülerinin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesini sağlayan bir başkanlık örneği gerekiyor. Toplumsal meselelerde görüşlerini açıklayan, çözüm önerilerini sunan, kısaca bu şehre artı değer katacak bir Baro Başkanlığına ihtiyacımız var.

 

Avukat Volkan Bozkurt her şeyden önce milli bir adamdır; bu ülkenin ve bu şehrin sorunlarına milli perspektifle bakarak çözüm için katkıda bulunacak ve ülkenin bekası söz konusu olduğunda açıkça tavır almaktan çekinmeyecek bir kişiliğe sahiptir. Dolayısıyla Baro Başkanlığı görevini de layıkıyla yapacağından hiç ama hiç şüphe duymuyoruz.

 

Bu ülkenin ve bu şehrin Süleyman Kaya’nın hamurunu şekillendirdiği milli adamlara ihtiyacı her zamankinden daha fazladır.

 

Sayın Volkan Bozkurt’a içten başarı ve esenlik dileklerimle…