-Milletvekili genel seçimlerine üç aydan bir az süre kaldı. Siyasi partiler kendilerince uygun gördükleri sistemlerle adaylarını belirlemeye çalışıyor.

Kimi parti, temsilcilerini toplayıp onların tercihlerini alıyor akşam oluncada verilen tercih oyları bir torbaya konulup ağzı bağlı genel merkeze teslim ediyor. Oy veren sonucu bilmiyor.

-Bir kısım siyasi partilerde Genel merkez yoklamasını yeterli görüyor.

-siyasi partiler; kayıtları üyelerin hakim nezaretinde kullandıkları oyların sonucuna göre liste oluşmadığına göre bir yerlerde yanlış yapılıyor demektir.

-Egemenlik kayıtsız şartsız türküsünü hep birlikte söyleriz, yeri gelir çıkarımız için sloğanda yaparız kendisini temsil edecek milletvekilini halkla tesbit ettirmeyenlerden demokrat olmak, demokrasi hiç olmaz.

-Partiye deniyorki bu sistemde; “Sen milletvekilini belirleyecek yetenekten yoksunsun, ben belirlerim sende gider tıpış tıpış oyunu verirsin.

-Daha temelinde demokrasi yokki devamında gelsin.

-Tercihli sistem en demokratik olan, sistemdir. Liderlerin işine gelmez.

-Cadde ve sosaklarımız maşallah aday adaylarının posterleriyle süslendi. İsmini cismini duymadığımız nice değerler ortaya çıktı.

Her biri kendine birde tanıtım sloganı üretti.

-Be kardeşlerim bu kadar yetenekli, becerikli Tokat’ımızı uçuracak beceriniz vardı da bu güzel şehrimizden şimdiye kadar niçin esirgediniz .

-Bunların birçoğunun milletvekilliğiyle bir ilginç olmayacak, onların hesabı koltuğu büyütmek, iş sahasını genişletmek, “bende adaydım” sözünü ihtiyaç duyduğu yerde kullanmak içindir.

-Değerli eski bir milletvekili kardeşimiz çıkmış “hastaneyi ben yaptırdım, havaalanını ben yaptırdım, trenide getirecektim siyasi sürem yetmedi.

Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır, diyebilmiştir.

-Beraber görev yaptığı arkadaşlarınada en büyük haksızlığı yapabilmiştir. Devlet hastanesi ile ilçe hastanelerinin sayın Ayalan’ın eseri olduğunu unutuvermiş. Pistin uzatılması dahildir.

-Sayın eski vekilimize bende bu sorunlardan soruyorum. Hep ben yaptım diye saydıklarımız arasında “Sigara Fabrikasınıda ben kapattım” unuttunuz . Göçte şampiyonlukta ikramiyenizdi.

-doğrudur kapatmakta ustalık inkar edilemez, yaptıklarınız yapacaklara teminat olduğuna göre Turhal Şeker Fabrikamızıda yok etmek seçim sonuna bırakılmış projelerden midir?

-Tokat’lının Sivas havaalanını kullandığının, farkında bile değiller.

-Tokat’lı saftır, temizdir. Çabuk inanır.

-Hiç tanımadığı, ismini bile duymadığı aday adayını; yanındaki söylüyor diye “Tokat seninle Gurur Duyuyor” diye avazı çıktığı kadarda bağırır, destekler. Sonrada ağlar durur.

-Buda bize kaderdir güzel hemşehrilerim.

-Yazılarımı sık yazmamı arzu eden değerli okuyucularımın ilgilerine teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılar.