Gezi Parkı Davası: Can Atalay'ın 18 Yıl Hapis Cezası ve Milletvekilliğinin Düşürülmesiyle Gündemde. Peki, Can Atalay neden hapiste? Can Atalay neden ceza aldı, suçu ne? İşte detaylar...

Can Atalay neden hapiste?

Taksim Dayanışması'nın, Gezi Parkı'nın AVM projesine karşı çıkışını desteklemek amacıyla kurulduğu ve bu süreçte Can Atalay'ın avukatlık görevini üstlendiği biliniyor. Ancak, Gezi Parkı davasında yargılanan ve 2022 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Atalay'ın bu süreçteki hukuki mücadelesi ve mahkeme süreci dikkat çekiyor.

Can Atalay kimdir?

Şerafettin Can Atalay, Türk avukat ve siyasetçidir. Türkiye'deki çeşitli toplumsal davaların avukatlığını yapmıştır. Gezi Parkı direnişine destek veren Taksim Dayanışması'nın avukatlığını üstlenmiş ve Gezi Parkı davasında yargılanmıştır. 2023 genel seçimlerinde TİP'ten Hatay milletvekili seçilmiştir.

Can Atalay Davası: suçu ne?

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Atalay'ı "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Yerel mahkeme kararı hukuka uygun bulunarak onanmıştı. Yargıtay da Atalay'ın cezasını onamıştı.

Meteoroloji'nden 15 Kent İçin “Sarı” Alarmı Meteoroloji'nden 15 Kent İçin “Sarı” Alarmı

Yargıtay Kararının Yankıları:

Yargıtay'ın kararı Meclis'te okunarak Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Kararın okunması sırasında gerginlik yaşandı ve muhalefet vekilleri tepki gösterdi.

Can Atalay'ın Gezi Parkı davasında aldığı ceza ve sonrasında milletvekilliğinin düşürülmesi, Türkiye'de gündem oluşturdu. Gezi Parkı davası ve Can Atalay'ın hukuki süreci yakından takip edilmeye devam ediyor.