“Algı operatörlerinin” her türlü yalanlarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Tokat’ta seçimlere çok sıkı bir şekilde hazırlanan partiler arasında. CHP’nin Tokat’ta başka bir partiyi destekleyeceğine dair iddiaların kaynağının kim ya da kimler olduğunu biliyoruz, ancak dediğim gibi bu iddia külliyen yalan ve iddiayı ortaya atanlar tescilli yalancı.

Kaldı ki CHP’nin maksimum oyunun üzerine de çıkarak burada önemli bir başarıya imza atması beklenen bir gelişme. Çağdaş Kurtgöz gibi deneyimli bir siyasetçinin İl Başkanı olarak bu şansını iyi kullanması beklenir ki zaten aldığımız sinyaller de bu yönde. Gerek Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı gerekse de İl Genel Meclisi birinci sıra adayı Mehmet Eroğlu çok sıkı bir çalışma örneği sergiliyorlar.

İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz önderliğindeki yerel seçim stratejisi, birçok eksiğine rağmen uygulanabilirliği noktasında güzel örneklerle vatandaşın beğenisini kazanıyor. Ama malum çevrelerin kirli algı operasyonlarını da boşa çıkarmak için her bir CHP’linin bu yalanlara karşı uyanık olmaları da gerekiyor.

Milletvekili Kadim Durmaz’ın da sahada daha çok yer alması, merkezdeki CHP oylarının aktivasyonu açısından önemli. Kadim Bey’in GOP Bulvarı’nda CHP adayı Murat Yazıcı ile gezmesi şart. Şimdiye kadar bunun olmaması bundan sonra olmayacağı anlamına gelmez elbette, ama seçime kalan 18 günlük süreyi de çok iyi kullanmak lazım. Dolayısıyla Kadim Bey’in bir an evvel sahalara inmesi gerekiyor.

Şunu herkesin bilmesi için bir kez daha yazıyorum:

CHP’nin Tokat’ta seçimlerde başka bir partinin adayı desteklemesi gibi bir durum söz konusu değil. CHP seçmeninin bunu iyi anlaması ve partilerinde konsolide olmaları bugünün görevi. Şimdi daha çok çalışma, bir arada olma, kırgınlıkları unutma ve seçimlere odaklanma zamanı. Kınık’ta, Akarçay/Görümlü’de, Gölgeli’de, Ataköy/Kızıldere’de seçimleri almak başarı değil; Tokat, Turhal, Almus, Reşadiye ve diğer yerlerde seçimlerde iddialı olmak ve kazanmaktır başarı.

İşte bu başarıya giden yol da birliktelikten geçer.

Tokat’ın yürüyen yalan makinesi seçimleri kazanmak için her türlü yalana ve tezgâha başvuruyor. Buna karşı mücadele ederek ve bu tezgâhları bozup Tokat’ta CHP olarak en iyi sonucu almak, her Cumhuriyet Halk Partilinin asli görevidir. Partili olmanın ve her türlü dedikoduyu boşa çıkarmanın yolu, çok çalışmak ve her CHP’liyi sandığa götürerek oyunu partisine vermesini sağlamaktan geçiyor.

Kadim Durmaz, Çağdaş Kurtgöz, Murat Yazıcı üçlüsüne düşen görev bu. CHP seçmeni zaten ne yapacağını biliyor. Partililer, gençlik ve kadın kolları olağanüstü bir çabayla adayları Murat Yazıcı için çalışıyorlar. Hepsini bu özverilerinden dolayı kutluyorum. Ağzı bozuk, edepten uzak, 80 öncesinin faşist argümanlarıyla politika yapan bir milletvekilinin kurduğu tezgâhlara düşmeden partilerine sahip çıkıyorlar ve adayları için çalışıyorlar.

Şimdi daha çok çalışma, hesapları alt üst etme ve yalanları söyleyenleri perişan etme zamanı.