Bir Tokatlı olarak Dimes Markası ile hep gurur duydum. Türkiye'nin ilk yerli ve milli meyve suyu olan Dimes, rahmetli M.Vasfi Diren`in büyük ve meşakkatli bir başarı hikayesidir.

Başarıya giden bu yol mutlaka işletme fakültelerinde ders olarak okutulmalıdır.

Dijital dünyanın hayal bile edilmediği bir dünyada; Merhum Vasfi Amca emsalsiz feraseti ve cesareti ile bir dünya markası yaratmıştır. Başta Tokat olmak üzere ülkemize büyük kazanımlar sağlamıştır. İkinci ve üçüncü kuşak ise bu yolda emin adımlar ile yürüdü ve yürüyor.

Bir takım menfi hesaplar ile bu markaya taş atanlar asla başarılı olamadı ve olamayacak.

Otu çeken köküne bakar

Devlet Eski Bakanı kıymetli Ağabeyim Metin Gürdere bu sözü çok kullanır. Üzerinde birçok mana taşıyan bu söz, içinde son derece mühim gerçekleri barındırır.

Diren Ailesi bu ülkenin güzide ve saygın bir ailesidir.

Her türlü şaibeden uzak, bizi biz yapan değerlere bağlı, işçiler ile imalatın her aşamasında çalışan kaç tane patron tanırsınız?

Küçük yaşlarda kümbette bir park vardı. İçinde daha önce hiç görmediğim oyun grupları bulunurdu.

Burada oynamak için; Pazarcık Mahallesinden taaya giderdik.

Şimdi duruymu bilmiyorum. O parkı yaptırıp halka hediye eden yine rahmetli Vasfi Amcaydı.40 sene önce o parkın girişinde ilk defa Vasfi Amcanın ismini okumuş ve kendisine büyük bir saygı ve sevgi duymuşumdur.

Bu güzel ülkemizde böylesine titiz bir biçimde çalışan, işçi ve emekçiye değer veren, imkanları zorlayarak her konuda devletin ve milletin yanında olan Diren Ailesine minnettarım.

Tabii ki Dimes...

Tabii ki Dimes mamulleri bizim için çok kıymetli.

Çünkü bu kıymetli aile bu ülkenin petrolünün tarım olduğunu yıllar önce keşfetmiş...

Saygılarımla...