Baştek Tokat kıymetlilerini Ankara'da buluşturdu Baştek Tokat kıymetlilerini Ankara'da buluşturdu

Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'da başlayacak olması nedeniyle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar sonuçlandı. Haziran ayında emekliler, maaşlarını bayram nedeniyle erken tarihte alacaklar. Üstelik maaşlara 3 bin TL'lik bayram ikramiyesi de eklenecek. İşte emeklilere ödenecek Haziran maaşlarının detayları...

Erken Ödeme Müjdesi

Kurban Bayramı'nın 16 Haziran'da başlaması nedeniyle, milyonlarca emekli, 3 bin TL'lik bayram ikramiyesiyle birlikte Haziran ayında maaşlarını erken almanın sevincini yaşayacak. 
Bayram İkramiyesi ve Maaşlar Erken Yatacak
SGK tarafından normal şartlarda 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılan maaşlar, bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere öne çekilecek. Emekli vatandaşların, bayram öncesinde maaşlarını ve ikramiyelerini almaları için yapılan çalışmalar tamamlandı.

Maaş ve İkramiye Ödemeleri Tarihi

Yetkililer, 16 milyonun üzerindeki emekli için muhtemel ödeme takvimini belirledi. 2018 yılından bu yana yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinin bu yıl Haziran ayının ilk haftalarında maaşlarla birlikte hesaplara yatırılması bekleniyor. En muhtemel ödeme tarihleri ise 10-14 Haziran olarak belirlendi.
Türkiye'deki emekli sayısının fazla olması nedeniyle, bankacılık sisteminde herhangi bir sorun yaşanmaması için ödemeler emeklilerin statülerine göre dağıtılacak. İlk olarak SSK, ardından Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler yapılacak.

Editör: Elvan Mert