“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. 
Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” demişsin…ATAM

İlk kez 
Bir çocuğun uykusundan uyandığında yüzündeki o masum sonsuz neşede ki mutlulukta  gördüm seni. 

Sonra 
Nasırlı elleriyle başımı okşayarak ninni söyleyen O çınarın gölgesindeki GÜVEN de gördüm seni , 

Tarlaya tohumu eken çiftçi amcanın toprağa can suyu gibi gelen anlında ki terin DAMLASINDA gördüm seni, 

100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti Tarihimizde 
Uluslararası spor müsabakalarında kazandığımız başarılardaki gururla akan SEVİNÇ GÖZ YAŞINDA gördüm seni. 

Binlerce milyonlarca gencin hep birlikte istiklal marşı okunurken tek yürek olan o kalpte küt küt atan heyecanlı DİK DURUŞUNDA gördüm seni. 

Üniversitelerde kürsülerde ilimin bilimin ışığında yol alan insanlığa fayda sağlayan çalışkan insanların AZMİNDE gördüm seni. 

En güzel çağında düşmana göz açtırmayan kahraman yiğitlerin muhtaç olduğu kudretin deli deli akan ASİL KANINDA gördüm seni. 

Anadolu’nun dünyanın her yerinden Ankara’ya anıtkakabire seni ziyarete  gelen insanların huzurunda  şapka çıkartıp selâmlamasında ki SAYGIDA gördüm seni.

Ey Kahraman Türk kadını! 
Sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın “sözünü tutan kadınını omuzlar üzerinde taşıyan adamların GÖNLÜNDE gördüm seni.

Devrimlerinle sanayi atılımlarıyla dünyaya meydan okuyan üretimde öncü olan milyonların içinde yanan sevdan bir ateş asla sönmez diyen lambanın şişesinde ki alevde gördüm seni. 

İstikbal göklerdedir hedefine hiç durmadan yürüyen düşmana korku dosta güven veren demir kartalların bayraktarlığını yapan IHa ve SHA ların kanadında  gördüm seni.

Kendinden ve hayallerinden vazgeçenlerin kurduğu bu cumhuriyette, vatanından vazgeçmeyen ay yıldızlı bayrağın gölgesinde öğretmenlerin yetiştirdiği yeni nesilde gördüm seni. 

Diz dize göz göze aşk ile yapılan yürekten yüreğe akan muhabbetlerin yapıldığı kırkyıllık dostlukların temelini atan Türk kahvesinin hatırında vefasında gördüm seni. 

100 bin yıllık tarihin içinde güneşin balçıkla sıvanmayacağı gerçeğine inanan karanlığı delip geçen tarık yıldızı gibi parlayan ışığıyla güneş gibi doğan Anadolu çocuğunun YÜZÜNDE ,GÖZÜNDE, YÜREĞİNDE gördüm seni. 

ATATÜRK  ölmedi 

Yüreğimde yaşıyor 

Uygarlığın öncülüğünde 

Bayrağı O taşıyor…

HER YERDE GÖRDÜM ONU…

Dünya Köylüsü 

Ayla Bağ
Cumhuriyetimizin 100. yılına bu şiirim armağan olsun. 
Nice yıllara yaşasın Cumhuriyet🇹🇷