KADİM ŞEHRİMİZİN KADIM İNSANLARI Emlak Danışmanı BROKER DURAN ÖZDEMİR

 Kıymetli arkadaşlar sizlere bu hafta bu toprakların yetiştirdiği kendi hikayesinin baş kahramanı olan köyünden ayrılmak için okumaktan başka çıkış yol bulamayan, liseyi bitirdikten hemen sonra çalışma hayatına atılan ve  emekli  olduktan sonra gayrimenkul emlak piyasasının şampiyonlar liginde var olan Remax analizin aranılan yıldızı broker Emlak danışmanı Sn.Duran Özdemir’i daha yakından tanıyacağız. Eyüpsultan da ki çalışma ofisinde bir çok kişiye iş imkanı sağlayan ÖZDEMİR’i ziyaret ettiğimde güler yüzü ve tecrübesiyle fark yaratan kariyer yolculuğunda ki başarısının sırrını kahve eşliğinde yaptığımız sohbette dinledim. Şimdi sizlerle bu söyleşiyi paylaşıyorum.  

1-Bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız? 

Tokat Niksar’ın Bayraktepe köyü’nde 1973 yılında dünyaya geldim. İlk okula burada başladım Reşadiyede bitirdim. Reşadiye Endüstri Meslek Lisesinden 18 yaşında mezun oldum. Diplomamı alır almaz polisliğe müracaat ettim. İki yıl içinde İstanbul Polis Meslek Yüksek Okulunda eğitimimi tamamladım. 20 yaşında polis oldum. İlk görev yerim Sivas. Annemin sağlık problemlerinden dolayı İstanbul’a tayin istedim. İstanbul’da ve Batman’da çalıştım. 28 yıl sonra emekli oldum. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İşletme fakültesi mezunuyum. Aynı zamanda  A.Ü. Emlak ve Emlak Danışmanlığı Bölümünden mezun oldum. Emekli olduktan sonra emlak işiyle uğraştım. Remax analizden ortaklık teklifi aldım. Ve bu dönemde bir çok alanda başarı ödülü aldım. İşimi severek yapıyorum. Aldığım bu ödüller benim iş hayatında ki başarı kariyerimin temelini oluşturdu. 

2- İnsanın ana vatanı çocukluğudur. Şöyle geriye doğru gittiğimizde Çocukluğunuza dair  aklınıza ilk ne geliyor.? 

Çocukluğum deyince köyüm geliyor aklıma. Köydeki bağları ve üzümlerin tadını çok özledim. Çıkarsız ilişkileri özledim. Toprak ve köy aşığı bir insanım. 

Köye gidince Nihat amcamda bir gece misafir oldum. Sabahleyin kuş sesleriyle uyandığımda kuşların bir biriyle yarıştığı ötüşleri beni çok etkiledi. Bu kuş sesleriyle uyanmak beni çok mutlu etti. Köye bir ev yapmayı düşünüyorum. 

3-Evlilik ve aile dediğimizde neler söylemek istersiniz? 

Eşimle görücü usulü evlendim. İyiki onu tanımışım iyiki onunla evlenmişim. Geniş aile olarak yaşıyoruz. Annem babam çocuklarım hepsi ile bir arada olmak onların varlığı evime değer ve bereket katıyor. İyiki varlar. Mutlu aile, mutlu çocuklar, mutlu gelecek. Hepimizin yaşam amacı bu olmalı. 

Kızım fizik mühendisi, oğlum üniversiteyi yeni kazandı. Yıldız teknik Üniversitesi metoloji malzeme mühendisliğinde okuyor.

4- Meslek hayatınızda unutamadığınız bir anınızı bizimle paylaşırmışsınız?

Meslek hayatıma dair unutamadığım bir çok anım var ama bir tanesini hemen sizlerle paylaşayım. Kapkaççılık yapan bir hırsızı yakaladım. Adam iri yarı izmandut gibi. Can siperhane savaştım ve teslim aldım. Bizi gözlemleyen bir vatandaş “helal olsun sana ben polisin hırsızla iş birliği içinde olduğunu düşünüyordum. Sizi tebrik ederim.” dedi. Benim çok tuhafıma gitti. Polis suçluyu yakalar. Adalete teslim eder. Bunun aksi düşünülemez. Normal davranışı anormal bir davranışmış gibi yüceltip vatandaşın beni tebrik etmesi beni şaşırtmıştı. 

Yine unutamadığım bir anı, Batman’da görev yaptığım dönemde çok güzel dostluklar kurdum. Meczup ve mecnun bir vatandaşın beni uyarması “abi kendine iyi bak koru kendini” dedi. Bende “sen beni korursun” dedim. “Ben seni korurum ama ya  yetişemessem, seni koruyamam”dedi. “Yetişemezsem seni koruyamam”demesi beni çok duygulandırdı. İşini düzgün yaparsan mevlam seni koruyor ben buna inanıyorum.

5-Hayatınızda Pişman olduğunuz bir şey var mı? 

Hayatımda keşke dediğim, pişman olduğum bir şey yok. Durum şartlar beni böyle yetiştirdi. Mesleğim bana çok şey kattı. Bugünkü benim ben olmama katkısı çok oldu. Hayatımı seviyorum ve gelişime açık bir insanım. Hala eğitimler almaya devam ediyorum. 

6-Emlak sektörünün aranılan ismi broker olmak nasıl bir duygu? 

Emekli olduktan sonra emlakçılık yapmak beni çok mutlu ediyor, çünkü insanların hayallerine etki ediyorum. Ve insanların hayallerine değer katıyorum. İnsanlarda iz bırakmak üzere iş yapıyorum. Prensibim bu. Benimle çalışmaları ve aranılan emlakçı olmak güvenden geçiyor. Parayı her türlü kazanıyoruz. Önemli olan insan biriktirmek. 

Ben ömrüm boyunca buna dikkat ettim. Çok güzel dostlar biriktirdim. İşimi severek yapıyorum. Karşılığınıda alıyorum. Müşteri memnuniyeti çok kıymetli. İnsanların güvenini kazanmak çok değerli benim için. Remax Emlak Danışmanlığı Türkiye ve Dünya çapında iş yapıyor. Her yerde emlak alım satımı yapabiliyoruz. Mülkün değerini değerleme yaparak belirliyoruz. Gerçek ve olur fiyatlardan şatışa sunuyoruz. İyi bir emlakçı olmanın sırrı mahallenin delisi, kedisi seni tanıyacak. Mahallenin köpeği sana havlamayacak. Sırtındaki aklet sırılsıklam olacak, ayağındaki ayakkabına su girecek, sağır sultan senin bu işi yaptığını duyacak. Yani işine hakim, bölgeyi bilen, sahada gezen, insanlarla iletişim halinde bulunan, güven telkin eden bir emlakçıyla herkes çalışmak ister. Başarı buradan gelir. Çok çalışmak ve güvenilir olmak. 2017 yılında emekli oldum 7 yıldır bu sektörün içindeyim. Dünyanın her yerinden alım satım yapıyoruz. Benim referansım müşteri memnuniyeti ve yorumlardır. İnsan biriktiriyorum. 

7-Emlak piyasasının son durumu nedir? 

Emlak piyasasında son yedi yılın en düşük Eylül ayını yaşadık. Faizler çok yükseldi. Kimse kredi ile ev alamıyor. Kredili satış şu anda durdu. 

Özgür Demirtaşın deyimiyle “Orta gelir gurubu kaybolacak. Zengin ve fakir iki sınıf olacak. Şu anda  Orta direk yok oldu.” Çok zor günlerden geçiyoruz. Aldığımız para geçimimizi sağlıyor. Yatırım yapacak durumda değiliz. 

8-Hayat size ne öğretti? 

50 yıllık hayat bana en son geçirdiğim rahatsızlık döneminde senin için sevinen ve üzülen insanların varlığı beni çok memnun etti. İnsan biriktirmek en büyük meziyetmiş bunu öğrendim. Bu hayat bana her şeyin gelip geçici olduğunu gösterdi. Dokunun dokunduğunuz yerde iziniz kalsın. 

Evlatlarımın ailesine, devletine faydalı bireyler olması en büyük isteyim. Yatırımımı çocuklarıma yaptım. Sağlıklı bir hayat sürmek en büyük isteğim. En büyük zenginlik sağlıklı olmakmış bu dönemde onu öğrendim. 

Bir gün Kızım okuldan çıkıp çalıştığım karakolda yanıma uğradı. Akşam hava karardı. Kızım sen eve git benim biraz işim var sonra gelirim dedim. Kızımı uğurladım. 10 dakika sonra kızım karakola geri geldi 

Ne oldu? hayırdır niye geldin? dedim. Kızım elindeki poşeti bana uzattı. “Baba eve giderken ayağıma dokundu bende baktım içinde para var sana getirdim poşeti “dedi. Aldım teşekkür ettim ve uğurladım. Ertesi gün bir amca karakola uğrayıp emekli maaşını düşürdüğünü ve haber vermek için karakola geldiğini söyledi. Kızımın bulduğu poşeti amcaya teslim ettik. 

Dürüst bir evlat yetiştirdiğim için kızımla gurur duyuyorum. Çok mutluyum. 

Herkese sağlıklı hayatlar dilerim.

Bu haftaki yazı dizisinde bu toprakların yetiştirdiği kıymetli bir değeri ağırlamaktan gurur duyduk. Ev alma hayali kuranların hayallerine değer katan dokunduğu hayatlara iz bırakan, Tokat’ın Niksar ilçesinin Bayraktepe köyü’nden dünyaya açılan kapıda kendi masalının baş kahramanı olarak hikayesinde bir çok başarıya imza atan, yaptığı işi aşk ile yapan, üç üniversite bitirmiş, kendi işinin patronu, “İNSANLARIN HAYALLERİNE ETKİ EDEN VE DEĞER KATAN” Remax analiz emlak danışmanı broker değerli kardeşim Duran Özdemir’e sağlıklı, mutluluk ve başarı dolu bir hayat diliyorum. Değerli zamanınızı ayırıp hikayenizi bizimle paylaştığınız için çok çok teşekkür ediyorum. 

Güzelliklerde buluşmak dileğiyle…

Dünya Köylüsü 

Ayla Bağ