Türkiye 15 Temmuz 2016’da yaşadığı travmayı henüz atlatamadı. Ülkemizin atlattığı büyük badire, geleceğe olan yürüyüşümüzde ayağımızı sendeletse de büyük devlet olmamızın getirdiği şartlarla duraksamaksızın yolumuza devam ettik, ediyoruz, edeceğiz de. 15 Temmuz 2016’daki hainliği pervasızca sergileyenlerin ülkemize yaşattığı derin acı asla unutulmayacak; şehitlik mertebesine ulaşan canlarımız ve gazilerimiz sonsuza kadar belleklerimizde kalacak.

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından Savcı Can Tuncay, 15 Temmuz’dan başlayarak FETÖ ile mücadele konusunda yaptıklarını kitap haline getirerek yayımladı. Gazeteci Nedim Şener’den öğrendiğimize göre ticari olmadığı için piyasada satılmayan ve sadece yakın çevresine dağıtmak için hazırladığı kitabın başlığı şöyle: “Fetullahçı Terör Örgütü’nün Genel Yapısı, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz İçerisindeki Yapılanması ve Ankesörlü/Kontörlü Sabit Hat Soruşturmaları.”

Yine Nedim Şener’den edindiğimiz bilgilere göre; Can Tuncay, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın ardından İzmir’de FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik operasyonları yürüttü. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı döneminde kendisi tarafından EGM Tem Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan “ülke geneli ankesörlü/kontörlü sabit hat veri havuzu kullanılarak” gerçekleştirdiği 47 operasyonda, toplam 10.424 asker şüpheli hakkında işlem yaptı. 8 bin 137’si muvazzaf, 900’ü muvazzaf olmayan asker şahıs, 1.387’si darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okul öğrencisiydi. Firar edenler, etkin pişmanlıktan yararlananlar ve Emniyet’ten serbest kalanlar haricinde gözaltına alınanlardan 5.509’u tutuklandı.

Nedim Şener şöyle yazdı. “15 Temmuz darbe girişimine 5 bin 600 subay ve astsubay olan FETÖ mensubu katıldı. O günden bu yana yaklaşık 25 bin kişi hakkında TSK’dan ihraç kararı alındı. İncelemesi süren 3 bin kişi dahil toplam 28 bin FETÖ mensubu hakkında işlem yapıldı. Yani darbeye girişenlerin 5 katından fazla FETÖ mensubu tespit edildi ve ihraç kararı alındı. İşte bu 28 bin kişiden 10 bin 424’üne yönelik İstanbul ve İzmir merkezli operasyonları savcı olarak Can Tuncay yönetti. Can Tuncay, koordinesindeki TEM Daire Başkanlığı içinde ülke geneli ankesörlü hat veri havuzu oluşturmasaydı haklarında operasyon yapılan FETÖ’cüler tespit edilemeyecek, en az 20 binden fazla Fetö mensubu bugün albay ve general rütbesiyle TSK içinde ihanetlerine devam edeceklerdi…”

Kahraman savcılarımız arasında yer alan Can Tuncay’ın ve kendisi gibi nice kahraman asker-polis-savcı ve sivil vatandaşlarımızın sayesinde bertaraf edilen darbe girişiminin failleri boş durmuyor elbette. KHK’lılar içerisinde hala militan gibi konuşan, darbe girişiminden pişmanlık duymadıklarını açıkça söyleyebilen, mağazalarında KHK’lılara himmet toplayan ve bunu açıkça yapmaktan çekinmeyen niceleri var. Son olarak CHP Genel Başkanı’nın Tokat’ta basına kapalı toplantısında yaşanan skandal da bunun somut örneği.

Gazete haberinden öğrendiğimize göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'ta ‘Gençlik Buluşmaları’ kapsamında gençlerle bir araya geldi. Burada kendisini doktor olarak tanıtan bir kişi kendisini tanıtarak KHK'lı olduğunu söyledi. Açıklamalarına devam eden bu kişi cezaevlerinde FETÖ'den tutuklu bulunanlara tecavüz edildiğini ileri sürdü. Geçen gün FETÖ’nün yeniden yapılanmasına yönelik yapılan Mahrem Kurye operasyonunu da eleştirerek masum insanların içeri alındığını iddia etti. Bu kişi Kılıçdaroğlu'na KHK'lı konusunda daha da ileri gitmesini salık vererek ‘Ceza alan KHK'lıları da savunun’ dedi. Sözlerini bitiren bu kişi daha sonra alkışlar eşliğinde getirdiği doktor önlüğünü Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi.

Ahmet Kaya’nın şarkısında söylediği gibi, “nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça” bir olayın kahramanını CHP Genel Başkanının dinlemesi, ötesinde CHP’lilerin alkışlaması sözün bittiği yerdir. Bu ülkeye meydan okuyan FETÖ’cü teröristleri KHK ambalajı ile masumlaştırmak kimseye bir fayda getirmez. Tokat’ta yaşanan bu son olay da göstermiştir ki FETÖ bitmemiş, FETÖ ile mücadelenin yeni ve daha ileri boyutlarda sürdürülmesi elzem hale gelmiştir.

Dolayısıyla bu mevzuda tereddüt gösterilmemeli, terörle mücadele amansızca sürdürülmelidir.