Tokat'ın Niksar ilçesindeki Köklüce Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nın Hatay'a taşınacağı iddiası gündemde. Niksar Danişmend Gazetesi’nde yer alan haberde, ilçeye ekonomik anlamda büyük katkı sağlayan ve bölgede güvenlik açısından büyük bir caydırıcı güç konumunda bulunan ve yaklaşık 180 personelin görev yaptığı Köklüce Komando Taburu’nun Hatay’a taşınacağı iddia edildi.

Eğer bu haber doğruysa vay halimize…

            180 personel aileleri ile birlikte en az 500 kişi eder. Bu 500 kişinin ilçeye ekonomik ve sosyal katkısı bir yana, Köklüce Jandarma Taburu’nun bölgedeki caydırıcı gücü ise tartışmasız bir gerçek. Böylesi bir radikal kararın gerekçelerinin en kısa sürede kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Ya haberi yalanlasınlar ya da hangi nedenlerle bu kararı aldıklarını açıklasınlar.

            Bu şehir sürekli “kaybedenler kulübünde” mi olacak?

            21 Mayıs 2015’te dönemin AK Partili Başbakanı Ahmet Davutoğlu Tokat’ta düzenlediği mitingde, “Tokat’a da inşallah hızlı tren bağlantısı olacak. Şimdi ki hedefimiz süper yüksek hızlı tren.” demişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını açıklayınca, aklımıza Tokat’a verilen bu söz geldi.

            Sonra aklımıza, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Ocak 2018’de Tokat 6. Olağan İl Kongresi’ndeki “Tokat-Turhal arasına yeni bir demiryolu yapmak için çalışmalara başladık” sözü de geldi. Öte yandan Sivas’a hızlı tren gelince, “Çamlıbel tüneli ile bağlantı ve yol üzerinde bir istasyon sözü” de havada kaldı…

            Şeker Fabrikası özelleştirilen, Sigara Fabrikası önce özelleştirilip sonra da kapatılan Tokat, bugün gelinen noktada gelişmişlik sıralamasında 56'ncı sırada yer alıyor. Köylerinin arıtma sorununu çözemediği, Çekerek, Yeşilırmak ve Kelkit akarsularının pervasızca kirletildiği ve bereketli ovalarına rağmen tarımda bile büyük sıkıntıların yaşandığı Tokat’ta artık çözüme odaklanmalıyız.

            Köklüce Jandarma Taburu’nun da bu topraklardan gitmesiyle birlikte kaderine terk edilmiş bir şehirden ziyade, kaderini kendi eliyle ziyan etmiş bir kent olduğunu yeniden ispat edecek Tokat.

            Niksar Danişmend Gazetesi’nin haberini daha kimse ne doğruladı ne de yalanladı.

            Biz de buradan soralım etkili ve yetkililere:

            Köklüce Jandarma Taburu gidiyor mu gitmiyor mu? Tokat, köy oldu mu oluyor mu?