Gazeteci Fatih Kılıç, Tokat Sulusaray merkezli 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından yazdı.

* Tokat Sulurasay merkezli deprem, şehrin gündemine yeniden afeti, yıkımı, tedbiri getirdi haliyle... Çok şükür ki , ilçe ve genelde hasarlı bina yok! Yaralı yok. Mevlam esirgesin.
* 4,7'lik sarsıntı Tokat şehir merkezi için belirli bölgelerde hissedilirken sağlam zemin ve yapılardan yana bir sarsıntı hissedilmedi. Örneğin Ali Paşa Mahallesi Çoksular Sokak sakini olarak gece ilerleyen saatlere dek uyanık olmama rağmen hiçbir belirtti hissetmeyenlerdendim.
* Sarsıntının yıkıcı boyutta olmadığı aşikar! Tokat özelinde 1. Derecede Fay Hattındayız, bir gün olur da cidden kuvvetli ve yıkıcı olduğunda (Cenab-ı Allah göstermesin) tedbirleri alabilecek ortamı oluşturmak önemli. Şehir İdaresi, AFAD anlık refleksiyle olaya serin kanlı yaklaşımla bilhassa Sulusaray'da sokağa çıkan vatandaşları sakinleştirdiler. Anında ilçeye geçtiler.
* Şehirde ciddi ciddi, imarda, inşaatlarda, işin veballi yanını bilerek kararlar çıkmasını sağlamak şart!
* Yine ve yeniden her vesile ile vurgulanmalı! Tedbir ve bilinç şart.
* Bir öncü sarsıntı, daha büyüğü tetikleyebilir mi? Her ihtimale karşın teknik bilgilendirmeyi, fay hattını iyi belirlemek gerek. Depremle yaşamda bilinç ve tedbir vazgeçilmez nitekim!